Lyt til artiklen:

Bred transportvej tager form ved havnen i Odense

00:00
Hastighed: ???x
01:32

Abonnementsartikel

Munck Havne & Anlæg etablerer 2,3 km omfartsvej til tunge transporter. Vejen forbinder produktionsområde med udskibning.

På havnen i Odense har Munck havne & Anlæg siden begyndelsen af september været i gang med at anlægge en omfartsvej af betydelige dimensioner - selvom den kun bliver godt to kilometer lang.

Vejen skal blandt andet bruges til transport af store og meget tunge transformerstationer på 5000 tons, som Bladt Industries laver til vindmøllebranchen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vejen forbinder produktionsområdet mod syd med udskibningshavnen mod nord, så vi får logistikken til at hænge sammen, når de store elementer skal afskibes. men den bliver naturligvis også god at have, når vi modtager stål den anden vej, fortæller administrerende direktør Carsten Aa, Odense Havn, til Maskinteknik.

Vejen udføres ikke med asfalt, men opbygges med sand og et solidt lag norske skærver, der virker som stabilgrus.

- Det har den fordel, at det er let at reparere overfladen, hvis der skulle opstå huller eller ujævnheder, fortæller projektchef Tonny Kjær Andersen fra Munck Havne & Anlæg.

rich-media-2
Over på 250.000 tons sand lægges der 115.000 tons norske skærver. Foto: Odense Havn.

Vejen til 60 millioner kroner bliver 2,3 kilometer lang og 46 meter bred, så det bliver muligt at transportere de store emner.

I forbindelse med opgaven er der opgravet næsten 85.000 ton jord. Desuden er der tilført knap 250.000 tons sand og mere end 100.000 tons granit.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Arbejdet forløber planmæssigt, så vi er færdige til overdragelse senest 1. maj, siger projektchefen til Maskinteknik.