Lyt til artiklen:

Sønderjysk udlejer ser positivt på fremtiden

00:00
Hastighed: ???x
03:42

Abonnementsartikel

Thor Jørgensen ApS. dækker hele landet, men udlejeren forventer at øge fokus på Sjælland i løbet af et par år.

- I højsæsonen har vi vel i underkanten af 100 mand i gang samt et lidt lavere antal maskiner. Vi dækker hele Jylland og Fyn, og vi tager da også jævnligt til Sjælland med vores faste kunder, siger Thor Jørgensen til Maskinteknik, da vi besøger ham på landejendommen ved landsbyen Søst syd for Rødekro tæt ved Hærvejen i Sønderjylland.

Han fortæller, at han ser sin udlejningsvirksomhed, Thor Jørgensen ApS., som en af de tunge spillere i Jylland og Fyn, når det kommer til udlejning af lidt tungere grej med professionel fører.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ordrerne er sjældent ens, og vi løser opgaver fra en dag og op til tre års varighed.

Thor Jørgensen

- Og når kunderne gerne vil have os med til Sjælland, så synes jeg da også, vi skal gå mere ind i det. Så det kommer nok inden så længe, siger han.

Begyndte tidligt

Selvom han kun er 34 år, har han allerede været i gang længe. Han var nemlig kun godt 18 år gammel, da han så småt begyndte i entreprenørbranchen for sig selv.

- Jeg er vokset op med faget, for min far har altid været selvstændig entreprenør og kloakmester. Derfor var det helt naturligt for mig at gå den vej, siger han.

Efter nogle år begyndte han sideløbende at udleje maskiner, og fra 2015 har forretningen udelukkende drejet sig om maskinudlejning.

- Og selvfølgelig også maskinførere, der jo i virkeligheden er opskriften på succesen, for de rigtig gode maskinførere hænger ikke på træerne - men vi har heldigvis mange kompetente og erfarne folk, og dem passer vi rigtig godt på, supplerer Daniel Schulz.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Daniel Schulz (til venstre) har arbejdet for Thor Jørgensen de seneste fire-fem år. Foto: Torben Jastram.

Han har arbejdet tæt sammen med Thor Jørgensen i virksomheden de seneste fire-fem år.

Stor fleksibilitet

Det driftige makkerpar sørger for alt omkring maskiner og bemanding, kontakt til førere, håndmænd og kunder.

- Vi er meget fleksible og virkelig gode til at få enderne til at nå sammen, så kunderne kan få deres ønsker opfyldt lynhurtigt. Ordrerne er sjældent ens, og vi løser opgaver fra en dag og op til tre års varighed. Til gengæld har vi outsourcet alt andet - service, vedligeholdelse, bogholderi osv., fortæller Thor Jørgensen, der tilføjer, at han altid køber maskiner med serviceaftale hos de store importører.

Specialist i det tunge

Den moderne maskinpark er en solid blanding af det meste. Også i forhold til ny teknologi med gps, 3D-styring osv.

- Det skal bare være i orden, så vores folk har det bedste grej til rådighed, fastslår Thor Jørgensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udlejeren er især stærk på det lidt tungere udstyr mellem 15 og 50 tons, selvom der naturligvis også er en del mindre maskiner i den omfattende maskinpark.

- Vi er særlig gode på store dozerer, dumpere, gravemaskiner og geder, men vi kan levere maskiner og førere til alle typer opgaver med flytning af jord, forsyning og kloak. Og vi kan også levere en håndmand, hvis der er behov for det, siger Daniel Schulz.

Ingen favoritter

Ifølge Thor Jørgensen har branchen gennem de seneste år taget en drejning mod, at entreprenørvirksomhederne lejer flere maskiner og førere end tidligere.

- Flere vælger fleksibiliteten ved at leje maskiner og mandskab. Og det giver da også god mening, for vi som udlejere har ofte bedre mulighed for at udnytte maskinerne fuldt ud. Det er bedre, at de er ude og arbejde, end at de står hjemme og venter på opgaver til den specifikke maskine - også i forhold til klimadagsordene, siger den 34-årige indehaver.

Han har ingen særlige præferencer for bestemte mærker, og derfor er der maskiner fra stort set alle de store og velkendte producenter i maskinparken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi køber ind, hvor pris og kvalitet hænger bedst sammen, selvom vi naturligvis også lytter til maskinførerene - især omkring udstyr, siger Thor Jørgensen til Maskinteknik.