Lyt til artiklen:

NCC genvinder Hofor-opgaver

00:00
Hastighed: ???x
02:58

Abonnementsartikel

Siden 2018 har NCC og Brøndum arbejdet i joint venture med fjernvarme i København under rammeaftaler med Hofor.

Med årsskiftet har et hold på omkring 100 mand fra NCC og Brøndum igen taget arbejdshandskerne på for at hjælpe Hofor med at vedligeholde og udbygge fjernvarmenettet i København.

Den nye aftale består af tre delaftaler, der rummer henholdsvis større anlægsprojekter som udskiftning og renovering af hovedledninger, vedligeholdelse af eksisterende anlæg og endelig en tredje, der rummer planlagte mindre opgaver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Hofor leverer fjernvarme til 625.000 københavnere og 40.000 virksomheder - det kræver, at vi hele tiden har folk klar til at etablere nye rør og reparere på de eksisterende 2.700 km rør, der dagligt sørger for varme i radiatorer og varmt vand til brusebadet. Derfor er denne opgave meget vigtig for os og for byens borgere, siger Torben Hald, projektchef i Hofor.

Velkendt opgave

HNB er et joint venture, der blev oprettet i forbindelse med udbuddet af rammeaftalerne i 2018 af NCC og Brøndum, som sammen bød og vandt opgaven på det tidspunkt. Siden da har teamet løst en lang række fjernvarmeopgaver i København.

- Gennem mange års arbejde for Hofor under de små og store københavnske veje, har vi opbygget en masse erfaring med netop de udfordringer, byen byder på blandt andet med bil- og cykeltrafik, siger Brian Rud Stigsnæs, som er afdelingschef i NCC.

- Vi kender opgaven indgående, og vi har skabt en digital styring af opgave flow, processer og kvalitet specifikt til formålet.

HNB har en organisation, der er tilpasset Hofors behov, og dertil kan der trækkes på det faglige bagland i NCC og Brøndum efter behov. Der er for eksempel NCC's egen asfaltafdeling, der lægger asfalt efter gravearbejde i veje.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samarbejde i årevis

NCC arbejder løbende med at introducere el-maskiner, hvor det er muligt, for at understøtte HOFORs vision om at skabe bæredygtige byer. Det gælder blandt andet pladevibratorer, jordlopstampere og håndværktøj. El-maskinerne udmærker sig ved at støje mindre, lugte mindre og udlede mindre CO2.

- Det glæder os, at vi kan bygge videre på det tætte og positive samarbejde, som vi har opbygget over mange år med HOFOR, siger Brian Rud Stigsnæs.

rich-media-3
Arbejdet foregår ofte i små gader. Foto: NCC.

Det er ikke nogen nem opgave at arbejde i de små gader i København, så her får vi virkelig udnyttet nogle kompetencer, som vi har opbygget gennem mange år.

NCC vandt den første københavnske rammeaftale helt tilbage i 1989 med opstart i 1990, og nogle af de cirka 50 af NCC's egne folk, der er beskæftiget på opgaven, har været med helt fra begyndelsen. Inden for nyere tid har holdet hjulpet med at omlægge den københavnske fjernvarme fra damp til vand.

De nye aftaler løber i otte år; de kan efter første års udløb gensidigt opsiges med ni måneders varsel, skulle en af parterne ønske det. Aftalen ligger under NCC Infrastructure.