Lyt til artiklen:

Spider lift opfyldte alle krav

00:00
Hastighed: ???x
04:10

Abonnementsartikel

Salling Industriteknik valgte at købe deres egen Platform Basket Spider lift fremfor at leje efter behov.

Kompakt, fleksibel og god rækkeevne.

Det var kravene, da Salling Industriteknik ApS sidste efterår gik på jagt efter en ny lift. Med kunder primært i industrien og landbruget nær den vestlige del af Limfjorden følte firmaet behov for at eje sin egen lift og ikke være afhængig af udlejningsfirmaer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En lokal forhandler var at foretrække, og alle kriterier fandt de løst med en Platform Basket Spider lift model 20.95 STD fra Scantruck A/S. Det skriver maskinforhandleren i en pressemeddelelse.

- Vi havde ingen erfaringer med Spider Lift før købet. Vi ville have en lift, der kunne komme ind alle steder inde og ude. Også hvor pladsen kunne være begrænset, siger medejer af Salling Industriteknik Aps Marten Christensen, i pressemeddelelsen.

Liftbranchen går sammen og etablerer ny messe

Se også:

Liftbranchen går sammen og etablerer ny messe

- Vi fandt den rigtige løsning hos Scantruck med Spider-liften, som er lille og kompakt, hurtig at stille op og så har den en sindssyg god rækkeevne. Samtidig valgte vi Scantruck, fordi vi ville have fordelene ved at handle med en lokal forhandler, konkluderer medejeren.

Stor lastkapacitet i kurven

Sammen med to kompagnoner grundlagde han firmaet for tre år siden. I dag er de syv i firmaet, og opgaverne er kommet i en lind strøm siden.

Denne dag er de på Viborg Stadion som underentreprenør. Banens belysningsanlæg skal opgraderes for at efterleve kravene fra UEFA, og det betyder opsætning af 48 LED projektører på hver 1000 Watt og trækning af tilhørende strøm- og datakabler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Rækkevidden er 9,5 meter, og arbejdshøjden er 19,4 meter på Spider 20.95. Pressefoto.

Placeret på støttebenene langs reklamebanderne kan Platform Basket Spider model 20.95 STD nå ind over siddepladserne og helt op under taget.

Rækkevidden er 9,5 meter, og arbejdshøjden når 19,4 meter. Kurven kan holde op til 250 kilo, og det var udslagsgivende for valget.

Scantruck: Vi bevarer optimismen

Se også:

Scantruck: Vi bevarer optimismen

- Vi ville egentlig have haft modellen, der var en tand mindre, men vi valgte denne her, fordi den netop tager 250 kilo i kurven overalt, fortæller Marten Christensen .

- Samtidig er vores nye lift 200-300 kilo lettere end flere andre lifte med samme egenskaber. Det betyder, at vi selv kan flytte den, og det var også et vigtigt krav for os, siger han.

Optimal brug af tiden

Opgaven på Viborg Stadion er lidt atypisk for Salling Industriteknik, men den understreger liftens alsidighed og fleksibilitet. Det viser samtidigt det hensyn til omgivelserne, som altid bliver tænkt ind i opgaveløsningen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Fodboldbanen er meget våd og skrøbelig på denne tid af året, og kørte vi en 17-18 meter bomlift ind over banen, ville skaderne være omfattende. Derfor skulle vi anvende en lift, som kunne løse opgaven ved at stille liften op uden for banen og så række ind over tilskuerpladserne, siger Marten Christensen.

rich-media-7
På kort tid er støttebenene slået ud og nivelleret, så liften er klar til brug. Pressefoto.

Efter grundige overvejelser valgte firmaet at købe en lift fremfor at leje fra opgave til opgave. Tidligere har firmaet altid været nødt til at leje en trailerlift eller andet for at kunne nå ind over, men det er også besværligt, fortæller medejeren.

- Hvis vi skal bruge en time til halvanden på at hente liften hos en udlejer, og lige så lang tid på at aflevere den igen, bruger vi værdifuld tid på ingenting, siger han.

Maskiner i hundredvis under hammeren

Se også:

Maskiner i hundredvis under hammeren

- Ved at eje liften selv har vi friheden til at bruge den lige, som vi vil, og vi kan tage fat på en opgave med kort varsel. Vi er fuldstændig frie til at gøre, hvad der passer os, pointerer Marten Christensen.

Han har også noteret sig, at liften er så kompakt, at den foldet helt sammen i transporttilstand blot måler 78 centimeter i bredden og knap to meter i højden. Dermed kan den reelt passere gennem en almindelig døråbning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En fjernbetjening styrer undervogn og støttebenene, og når den arbejder i højden, er alle relevante funktioner tilgængelige fra kurven.

- Det hele kører bare sindssygt lækkert på Spider-liften. Det er fuldstændig bløde bevægelser på grund af de el-betjente ventiler. Vi valgte en model, som både kan arbejde på el eller diesel, siger han.

Auktionshus voksede under corona

Se også:

Auktionshus voksede under corona

- Er vi ude, klarer dieselmotoren arbejdet. Er vi inde i bygninger, skifter vi til ren el-drift. Denne model giver os den ønskede fleksibilitet, slutter Marten Christensen.

rich-media-11
Spider-liften kan arbejde enten på el eller diesel. Pressefoto.