Lyt til artiklen:

Importør vil ud over stepperne med pålidelige, knækstyrede læssemaskiner

00:00
Hastighed: ???x
03:26

Abonnementsartikel

Forud venter et stort stykke arbejde for Dansk Maskincenter med at udbrede kendskabet til det nye mærke i folden.

For omtrent ni måneder siden skrev Dansk Maskincenter under på en aftale med det italienske mærke Venieri om import og salg af læssemaskiner til det danske marked.

Og nu er importøren efterhånden ved at få hul på markedet, hvis man skal tro Torben Hehr, der er salgsleder hos Dansk Maskincenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Stille og roligt er der ved at komme gang i salget. Vi har også fået flere maskiner hjem og kigger ind i at hente endnu flere. Vi begynder også at lave flere servicer på de her maskiner nu, siger han.

Knækstyrede italienere får ny importør i Danmark

Se også:

Knækstyrede italienere får ny importør i Danmark

Han fortæller, at flere og flere bliver opmærksomme på, at Dansk Maskincenter forhandler de italienske, knækstyrede læssemaskiner.

Vil sælge flere til entreprenører

Dansk Maskincenter sælger primært maskiner til landbruget, men man har også enkelte mærker i folden til entreprenørerne. Det er et segment, Torben Hehr håber, man tiltrække sig lidt mere opmærksomhed fra, nu hvor Venieri-maskinerne også indgår i sortimentet.

- Det er i landbruget, vi er mest kendte, men vi kan ikke leve af kun at sælge Venieri-maskiner til landbruget, siger han og fortsætter:

- I Italien er Venieri mest kendt hos entreprenørerne, men i Nordeuropa er det landmændene, der køber dem. Så det skal vi have lavet lidt om på. Der ligger noget benarbejde med markedsføringen der for vores salgsafdeling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Venieri-læsserne med teleskoparm er særligt populære blandt landmænd. Pressefoto.

Der er da også forskel på, hvilke maskiner de to kundesegmenter efterspørger. Landbruget vil typisk have læssemaskinerne med teleskoparm, så de kan stable baller op i højderne. Det kræver en maskine i den tungere afdeling.

- Entreprenørerne vil derimod gerne have maskinerne i 3-5 tons-klassen. Det skal være en hjullæsser, der hurtigt lige kan flytte en palle med sten eller lignende, siger Torben Hehr.

Bredt sortiment

Programmet af maskiner fra Venieri spænder dog endnu videre. Læssemaskiner helt op i 22 tons-klassen producerer den norditalienske fabrik også, og derudover laver de også rendegravere.

- Det er jo sådan set bare minilæssere, men du kan lige vende sædet, og så sidder der en arm bagpå. De er stadigvæk knækstyrede. Nogle er helt små til at arbejde indendørs med, fortæller Torben Hehr.

Velkendte komponenter

Grunden til, at man hos Dansk Maskincenter har valgt lige netop Venieri-læsserne til at supplere sortimentet, er, at maskinerne er udstyret med velkendte komponenter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- De er bygget af nogle dele, som vi kender. Det er Boss-hydraulik og Deutz-motorer. Det er noget, vi ved, vi kan skrue i, og det var altafgørende for os. Det nytter ikke noget at begynde at forhandle nogle maskiner, som vi ikke har forstand på, siger Torben Hehr.

Han fortæller, at Dansk Maskincenter gør meget ud af at have nogle maskiner hjemme, som kunden kan låne, såfremt deres maskine skal repareres over flere dage.

- Det er ikke sikkert, at vi kan tilbyde den samme maskine til låns, men vi bestræber os på at have noget tilsvarende, kunden kan låne, så vedkommende kan komme videre, siger Torben Hehr.

Han har en god mavefornemmelse i forhold til det nye mærke i sortimentet.

- Det er stærke, pålidelige maskiner, som fuldt ud kan måle sig med alt andet. Nu handler det bare om, at vi får udbredt kendskabet til maskinerne endnu mere. Det tager tid og kræver benhårdt arbejde. Vi skal ud og køre med det og vise det frem, så kunderne får følelsen af, at vi tror på det, siger Torben Hehr.