Lyt til artiklen:

Yanmar åbner batterifabrik i Holland

00:00
Hastighed: ???x
01:40

Abonnementsartikel

Kong Willem-Alexander af Holland foretog åbningen og brugte en elektrisk gravemaskine til at afsløre det første batterimodul produceret af fabrikken.

Der kommer mere og mere fokus på batterimaskiner, så derfor skal batteriproduktionen både udvikles og opskalleres.

Blandt andet derfor har Yanmar-virksomheden Eleo netop åbnet ny fabrik i Holland, hvor man forventer at tredoble arbejdsstyrken inden for de kommende to år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med denne fabrik kan vi markant øge vores kapacitet til at imødekomme den stigende efterspørgsel til vores batterisystemer. Mere end dette tjener vores fabrik som en plan for yderligere international ekspansion i de kommende år, siger medstifter af Eleo, Bas Verkaik.

Den hollandske Kong Willem-Alexander af Holland var med til at åbne fabrikken, hvor Majestæten brugte en elektrisk gravemaskine til at afsløre det første batterimodul produceret af fabrikken.

Det nye state-of-the-art batteriproduktionsanlæg dækker et areal på 3.000 kvadratmeter og skal på sigt udvides til 9.000 kvadratmeter.

Det avanceret maskineri i den nye fabrik muliggør en fuldautomatisk batterisamlingsproces. Lokationen huser desuden laboratorier til fremme af batteriteknologi samt testfaciliteter og lager.

Partnerskab med Yanmar

For et års tid siden erhvervede Yanmar en majoritetsandel i det hollandske batteriteknologiselskab. Eleo er specialiseret i batterier med nikkel, mangan og kobolt (NMC) lithium-kemi, som benyttes både til entreprenørmaskiner og i bilindustrien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Eleo-batterier fås til spænding mellem 48 og 800 V og kan levere fra 2 til 2000 kW effekt, alt efter hvor mange batterimoduler, der er pakket sammen.