Lyt til artiklen:

Åben Maskinvej har haft vokseværk

00:00
Hastighed: ???x
04:04

Abonnementsartikel

Bilfirma med amerikanske arbejdsheste ny i flokken til åbent hus-arrangementet i Ringsted.

Et femkløver bliver til et sekskløver, når Kærup Parkvej i det nordøstlige Ringsted fredag den 3. og lørdag den 4. marts for femte gang melder klar til den helt store vejfest.

Den nye dreng på vejen er S&S Bilhus, som er Danmarks største autoriserede forhandler af det amerikanske bilmærke Ram. Bilen har et markant amerikansk design, trækkrog til 3500 kg, 4x4 og en 400 hk V8-motor. Ram appellerer til en lang række håndværkere som tømrere, murere, vvs'ere, elektrikere, entreprenører, anlægsgartnere, landmænd og skovens folk.

Artiklen fortsætter efter annoncen

S&S Bilhus er firmaet rykket ind hos Helms TMT-Centret A/S. Netop Helms benytter Åben Maskinvej til officiel åbning af sit nye sjællandske domicil. Firmaet har haft adresse på Kærup Parkvej i flere år, men har nu bygget nyt ved siden af den tidligere lokation.

Læssere, klippere og traktorer

Helms TMT-Centret udstiller et bredt udsnit af knækstyrede læssemaskiner fra Schäffer, klipperprogrammet fra Jacobsen/Ransomes og McHale græsmaskiner. Tillige viser Helms McCormick-traktorere, elektriske arbejdsbiler fra Cushman, TYM-kompakttraktorer samt Peruzzos klipperprogram med fokus på biodiversitet.

rich-media-2
De knækstyrede Schäffer-læssere får igen en central placering hos Helms TMT-Centret. Pressefoto.

Nærmeste nabo til Helms og S&S Bilhus er Semler Agro, som har overtaget ejendommen, hvor Helms tidligere havde til huse. Her er der fuld gang i planlægningen af ombygningsarbejdet for Semler Agros nye, sjællandske domicil. Til Åben Maskinvej finder Semler en række af de mest populære maskiner frem fra produktpaletten - som John Deere, Väderstad, Kramer og Sulky.

Første elektriske dumper

Der er ikke mange skridt fra Semler over til Danmarks eneste producent af store entreprenørmaskiner, Hydrema. Virksomheden afslørede sidst i 2022 sin første fuldelektriske dumper, DT6.

- Markedet har taget særdeles positivt imod det første fuldelektriske produkt fra Hydrema, og vi forventer at levere de første maskiner til vores kunder til sommer, fortæller Leif Søndergaard, der er Hydremas CSO i Skandinavien.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Helt i bunden af Kærup Parkvej lige ud til motorvejen ligger Hydremas sjællandske afdeling, som altid tegner sig for godt besøg til Åben Maskinvej. Pressefoto.

- Foruden at fortælle om netop DT6, glæder vi os også til at vise vores spændende innovation i vores MX-hjulgravere, et 10 tommer touch display, som sætter føreroplevelsen i centrum, siger han.

Hos Scantruck A/S bliver der fuld aktivitet på demo-arealet bag bygningen, hvor firmaets maskinstyringsspecialister vil demonstrere Topcon-produkter. Tillige bliver der mulighed for at se og høre mere om Smart Construction, som Scantruck har etableret en egentlig afdeling for.

- Vi vil naturligvis stå klar med vores importmærker Sennebogen, Komatsu, Manitou, Weycor og McCloskey. Og selvfølgelig bliver der også mulighed for at se lifte fra GMG, PB samt spider fra Platform Basket, siger markedschef Dennis Faurby hos Scantruck.

rich-media-5
Uden mad og drikke... Det går aldrig ubemærket hen, at der er godt til ganen i gryderne hos Scantruck. Pressefoto.

Blandt de største maskiner hos Scantruck bliver Sennebogens 50 tons teleskopkran 653E med en løftehøjde på ikke mindre end 43 meter. En anden af de højtrækkende bliver Manitou-teleskoplæsseren MRT3060 med løftehøjde på 30 meter. MRT-serien fra verdens førende producent af teleskoplæssere kan rotere 360 grader og er i øvrigt firehjulstrukne og med firehjulsstyring.

Navnet på plads

Reesink Construction slutter Åben Maskin-vejs sekskløveret af med et bredt udvalg af britiske JCB-maskiner fra de gravende til teleskoplæssere og dumpere. JCB-mærket har været på plads til hver eneste udgave af Åben Maskinvej, men det bliver første gang, importøren optræder under Reesink-navnet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-7
Øverst på Kærup Parkvej tager Reesink Construction imod med gule, britiske JCB-maskiner. Efter at Reesink overtog virksomheden efter Nicolaisen & Larsen, er der blandt andet lavet stort showroom og testområde. Pressefoto.

I firmaets store showroom blandt andet mulighed for at se JCB Hydradig-hjulgraveren og producentens helt store gravemaskine-nyhed, JCB 245XR. Den er en 25 tons gravemaskine med hele 40 procent mindre udsving end den nærmeste kollega i JCB-programmet. Reesink rigger samtidig an til at give Åben Maskinvej-gæsterne lejlighed til at afprøve maskiner i Reesinks testområde, som blev indviet i fjor, og hvor der også vil være maskiner fra JCBs elektriske serie.