Lyt til artiklen:

Colas skal udlægge ny asfalt på E45 i syd og øst

00:00
Hastighed: ???x
02:37

Abonnementsartikel

Vejdirektoratet har udbudt projektet i Sønderjylland uden fastprisperiode og med indeksregulering fra tilbudsdagen, oplyser Colas.

I foråret og sommeren vil Colas udlægge asfalt på to strækninger på E45 Østjyske motorvej.

Det fremgår af en nyhed på Colas' hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er godt nyt for hele branchen, og Vejdirektoratet skal have ros for at gå foran

Thomas Jørgensen, regionsdirektør fra Colas' jyske afdeling

Tredje sæson med klimavenlig asfalt

Se også:

Tredje sæson med klimavenlig asfalt

Den ene strækning er fem kilometer og mellem Ustrup og Skovby ved Haderslev, og den anden strækning er syv kilometer lang og mellem Vejle og Skanderborg.

KVS-asfalt og bassinfræsning

Entreprisen mellem Ustrup og Skovby omfatter fræsning, levering og udlægning af cirka 4.000 ny KVS-asfalt, udviklet af Vejdirektoratet, som kan reducere bilerne rullemodstand og dermed give en mindre brændstofbesparelse.

KVS-asfalten, som står for klimavenligt slidlag, bliver leveret af Colas' asfaltanlæg i Horsens Syd og tilsat genbrug efter Vejdirektoratets anvisninger, oplyser Colas.

Asfaltfræseren var en flittig gæst i 2022

Se også:

Asfaltfræseren var en flittig gæst i 2022

Derudover omfatter entreprisen forarbejder med bassinfræsning, som er reparation af lokalt afgrænsede områder med revner og ilægning af net.

Colas vil udføre arbejdet som natarbejde i løbet af april-juli. Den endelige planlægning sker i samråd med Vejdirektoratet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Uden fastprisperiode

Colas oplyser derudover, at Vejdirektoratet har udbudt projektet i Sønderjylland uden fastprisperiode og med indeksregulering fra tilbudsdagen.

- Det er godt nyt for hele branchen, og Vejdirektoratet skal have ros for at gå foran, siger regionsdirektør fra Colas' jyske afdeling Thomas Jørgensen i nyheden og fortsætter:

rich-media-6
Colas nye fabrik i Horsens stod færdig i foråret 2021. Foto: Colas.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at de nuværende betingelser i AB18 for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsbranchen er en stor udfordring i branchen og kunderne, særligt i en tid med store prisstigninger på råvarer og energi.

Med Vejdirektoratets afregningsmodel følger betalingen løbende udviklingen i omkostningerne, og derfor betaler kunden kun for det, der bliver udført, siger regionsdirektør Thomas Jørgensen.

En fagentreprise

En del af arbejdet på strækningen mellem Vejle og Skanderborg bliver udført som BSM, Bitumen Stabiliseret Materiale, hvor Colas genanvender den eksisterende asfalt til ny belægning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Processen bliver udført af en underentreprenør, mens Colas selv skal levere og udlægge 30.000 ton asfalt. Derudover skal Colas også koordinere trafikafvikling, autoværnarbejder, jord- og afvanding og striber med underentreprenør, da projektet er en fagentreprise.

Colas Danmark A/S har aktiviteter fordelt over hele landet og beskæftiger cirka 500 medarbejdere.