Lyt til artiklen:

Staten sikrer ny motorvejsbro ved Padborg

00:00
Hastighed: ???x
01:35

Abonnementsartikel

En statslig medfinansiering sikrer, at en ny motorvejsbro i Padborg bliver en realitet. Aabenraa-borgmester er glad for, at området får tiltrængt løft.

- Jeg er kort sagt stolt over, at vi er lykkedes med at overbevise Folketinget, i tæt samarbejde med syddanske trafikordførere og medlemmer af Transportudvalget, om, at broen har sin berettigelse. En ny bro bliver en stor gevinst for både nuværende og kommende virksomheder, siger borgmester i Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, og fortæller at Aabenraa Kommune allerede har afsat 25 millioner kroner til projektet i den tidligere byrådsperiode.

Tilbage i august frigav byrådet i Aabenraa Kommune tre millioner af de afsatte 25 millioner kroner til forberedende arbejde og projektering i området. Det skaber det bedste, tekniske grundlag for opførslen af en bro.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også erhvervslivet i Aabenraa Kommune har haft et stort ønske om en ny motorvejsbro, der skal gøre betingelserne for at drive virksomhed endnu mere optimale.

- Padborg Transportcenter er et erhvervsområde i vækst, og vi oplever stor interesse fra virksomheder, der ønsker at etablere sig i Padborg, fordi vi ligger tæt ved Tyskland, og vi har en god infrastruktur. Med broen bliver mulighederne endnu bedre, siger Helle Malene Kjølsen Olsen, der er chef for Erhverv & Bæredygtighed i Aabenraa Kommune.

Forligspartierne i Folketinget bag vejdelen af Infrastrukturplan 2035 - Fremtidens Veje - har godkendt indstillinger om en række forskellige projekter rundt om i Danmark, der skal forbedre den trafikale sammenhæng mellem land og by - herunder motorvejsbroen i Padborg.