Lyt til artiklen:

Udlejer har travlt inden åbning af ny filial

00:00
Hastighed: ???x
03:21

Abonnementsartikel

Midt i marts slår Zeppelin Rental officielt porten op for 11.000 kvadratmeter ny afdeling ved Aarhus.

HØRNING: Selvom der fortsat er rigtig god plads på de 11.000 kvadratmeter, som Zeppelin Rentals nye afdeling ved Aarhus har at boltre sig på, så er der alligevel allerede rigtig mange maskiner og redskaber linet op - både ude og inde i hallen.

- Vi har travlt med at pakke ud, sætte på plads og registrere de mange nye maskiner, så alt spiller, når vi for alvor åbner med et stort åbent hus torsdag den 16. marts, fortæller afdelingsleder Lars Aagaard til Maskinteknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han står i spidsen for et fast team på fire personer på stedet, hvor der desuden også tilknyttes tre sælgere.

- Vi er alle ganske erfarne i udlejningsbranchen med stor viden om maskiner og materiel, så vi er mere end klar til at tage imod kunderne, siger han.

rich-media-2
Account manager Lars Aagaard er afdelingsleder for Zeppelin Rentals nye afdeling ved Aarhus. Foto: Torben Jastram.

I segmentet for gravemaskiner tilbyder Zeppelin Rental hele Caterpillars program op til 52 tons, samt en række andre mærker i de mindste modeller. På dumper-siden kan udlejeren levere det meste mellem 1 og 28 tons, mens der også er et større liftprogram fra 6 til 28 meter.

God beliggenhed

Klargøringshallen er også ved at blive klargjort på stedet. Her vil man gøre maskinerne klar til kunderne og foretager småreparationer. Større reparationer overlades til leverandørerne, for langt de fleste maskiner er købt med serviceaftaler.

Det er kun lidt over to år siden, Zeppelin Rental, etablerede sig i Danmark med afdeling i Brøndby. Siden er Fredericia og Rødby kommet til, og med åbningen i Aarhus i næste måned er den fjerde afdeling allerede på plads.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi arbejder på at blive landsdækkende, så der kommer nok yderligere et par afdelinger, fortæller operations manager Gudmundur Ægisson, der blandt andet er ansvarlig for at åbne de nye afdelinger, ansætte folk osv.

Placeringen af den nye afdeling er ret fantastisk. Med kun få hundrede meter af landevejen er der direkte adgang til motorvejsnettet.

rich-media-4
Samarbejdet med Caterpillar betyder, at mange af de amerikanske maskiner er at finde på udlejerens hylder i Hørning. Foto: Torben Jastram.

- Det er afgørende for os, at det er let at komme til og fra med de store maskiner. Vi har et landsækkende samarbejde med vognmand Alfred Nielsen, som også vil tage sig af transporterne til fra denne afdeling, siger Gudmundur Ægisson.

Ordnung muss sein

I det hele taget er der tale om en plug-and-play løsning med samme koncept som i de øvrige afdelinger.

- Det er meget vigtigt for Zeppelin Rental med stor åbenhed og gennemsigtighed i forretningen. Kunderne møder samme priser og den samme standard af service ligegyldigt hvilken afdeling, de kontakter. Der skal være orden i tingene, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ordnung muss sein-mentaliteten skyldes naturligvis, at Zeppelin Rental har tysk hovedkvarter, og desuden er Tysklands største udlejer.

I hele kæden er der mere og mere fokus på grøn omstilling. Et eksempel på det er, da Zeppelin Rental og Hybridgenerator i efteråret indgik aftale om udlejning af hybridgeneratorer til entreprenørbranchen i Danmark.

Zeppelin Rental styrker den grønne udlejningsprofil

Se også:

Zeppelin Rental styrker den grønne udlejningsprofil

Og selv om Caterpillar som amerikansk producent måske ikke ligefrem er gået forrest i den grønne omstilling, så er der en række elektriske maskiner på vej inde for de kommende år.

Rental-afdelingen i Hørning er også blevet godkendt til at køre IPAF-kurser, hvor operatører kan få en slags kørekort til at betjene lifte.

- Det er endnu ikke et generelt krav i Danmark, men på mange af de store byggepladser er der krav om IPAF, hvis man vil arbejde der, fortæller Lars Aagaard.