Lyt til artiklen:

Ny bro på plads i Nordhavn

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Abonnementsartikel

I høj sol og stærk blæst rundede anlægsarbejdet i Nordhavn tirsdag en stor milepæl, da broen, der i fremtiden skal forbinde Svanemølleholm og Trælastholm i København, blev løftet på plads.

I Nordhavn i København udvikles fremtidens bydel med hastige skridt. Her bliver gamle, udtjente industriområder omdannet til en ny og moderne bydel bygget på holme og opdelt af kanaler. Og tirsdag den 21. februar blev der taget endnu et stort skridt i Nordhavns udvikling, da en ny bro blev løftet på plads. Broen, der er en del af Sundkrogsgade, fører hen over en kommende kanal og skal forbinde bykvartererne Svanemølleholm og Trælastholm.

Broen ankom til Nordhavn i fire separate stålbroer - to dobbeltrettede vejbroer og to cykel- og gangbroer, og her blev hver af de fire broelementer, der tilsammen vejer cirka 300 tons, løftet på plads af to store mobilkraner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hver mobilkran blev placeret på en stor gruspude med træmadrasser og tykke jernplader til kranens støtteben, så de stod stabilt og kunne klare trykket fra løftet.

Hele anlægsafdelingen fra By & Havn (Københavns byudviklingsselskab) var mødt op for at følge det spektakulære arbejde, og de to medarbejdere, der især har arbejdet med broen, berettede, at de havde haft svært ved at sove om natten af ren spænding.

Hans Vasehus, der er havnebygmester og anlægschef i By & Havn, glæder sig over, at broen er på plads.

- Jeg er glad og stolt over, at vi nu har fået de fire broelementer godt på plads. Broen markerer en vigtig milepæl i Nordhavns udvikling og er et afgørende stykke infrastruktur, som alle biler, der kommer sydfra igennem Nordhavn, vil komme til at bruge i fremtiden, siger han.

Broen er 32,5 meter bred og 21,5 meter lang.