Abonnementsartikel

Den danske producent har pæne forventninger til næste måneds maskinmesse i Las Vegas, hvor man medbringer fem maskiner.

Når ConExpo-messen løber af stablen i Las Vegas fra den 14. til 18. marts bliver det med det hidtil største udstillerareal i messens historie, som strækker sig mere end 100 år tilbage i tiden.

Den eneste danske producent af større entreprenørmaskiner, Hydrema, kan i år næsten fejre "sølvbryllup" på messen, for det er 24 år siden, Hydrema første gang deltog. Det var helt tilbage i 1999, hvor man i beskedne rammer gjorde de første spæde forsøg på at få foden indenfor på det gigantiske nordamerikanske marked. I 2023 bliver det anderledes stort for producenten på ConExpo.

Artiklen fortsætter efter annoncen

USA trækker efterhånden en stor volumen fra os og er i dag vores største enkeltmarked målt på styksalg.

Direktør Jan Werner Jensen, Hydrema

- Vi får en stor stand, en smule større end vores Bauma-stand i efteråret, og vi har for første gang købt vores egen store trailer eller udstillingsvogn, som virkelig er amerikaner-stor. På standen bliver der også plads til fem maskiner, en MX hjulgraver samt fire dumpere, hvoraf den ene er vores helt nye 6 tons batterielektriske DT6, fortæller administrerende direktør Jan Werner Jensen til Maskinteknik.

Første el-dumper fra Hydrema er solgt

Se også:

Første el-dumper fra Hydrema er solgt

Det største marked

Direktøren er optimistisk og mener, at Hydrema af flere årsager kan tillade sig at have pæne forventninger til 2023-udgaven af messen.

- USA trækker efterhånden en stor volumen fra os og er i dag vores største enkeltmarked målt på styksalg. På det private marked er salget især trukket af dumperne 707, 912 og 922, og så har vi for år tilbage også solgt et større antal mineryddere til det amerikanske forsvar. Nu vil vi se, om vi også kan få hul på markedet for hjulgravere, der især er koncentreret i den nordøstlige del af landet - fra New York og nordpå, fortæller han.

USA-afdeling gennem 17 år

Flere af US-forhandlerne er meget interesserede i at få de danske hjulgravere ind på markedet, og da Hydrema nu har haft egen fast afdeling i Atlanta gennem 17 år er producenten efterhånden godt etableret på kontinentet som et kendt og respekteret udenlandsk brand.

- Samtidig er vi i en tid med politiske spændinger mellem USA og Kina, der betyder, at mange amerikanere vender sig lidt bort fra kinesiske producenter. Dermed burde der blive mere plads til blandt andet os europæiske aktører, fortæller direktøren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den grønne vestkyst

Jan Werner Jensen glæder sig rigtig meget til at introducere Hydremas første el-maskine, 6 tons dumperen DT6, for amerikanerne.

rich-media-5
På Bauma i efteråret var der verdenspremiere på el-dumperen DT6. Arkivfoto: Torben Jastram.

- Nordamerika som helhed er lidt efter Europa, når det kommer til el-maskiner. Men vestkysten med Californien, Oregon og det vestlige Canada er omvendt meget langt i den grønne omstilling, så jeg tror, der bliver interesse, siger direktøren.

El-dumpere fra 2024

De første DT6'ere rulles ud i Europa i løbet af 2023, så der bliver først tale om levering til USA fra 2024, men det mener Jan Werner Jensen er en fornuftig prioritering.

- Det er godt at begynder salget af el-dumperen på vores nærmarkeder i Nordeuropa, så vi kan høste nogle erfaringer. Muligvis skal der foretages mindre justeringer, inden vi for alvor ruller maskinen ud i blandt andet Nordamerika fra 2024, siger han og tilføjer, at Hydremas chef i USA, Kresten Binder, ser meget frem til at præsentere el-maskinen i guds eget land.

- Det bliver nok noget med at sætte den på en trailer og køre rundt på et roadshow for at vise den frem. Tiden arbejder for os, de politiske vinde blæser også i USA mod en mere bæredygtig fremtid, fastslår han.