Lyt til artiklen:

E & P med stor omsætningsvækst

00:00
Hastighed: ???x
01:53

Abonnementsartikel

Efter et år som dette er vi tilfredse med vores resultat, siger Enemærke & Petersens direktør.

Entreprenørvirksomheden Enemærke & Petersen og deres to datterselskaber vækstede i 2022 på omsætning med 15 procent - og endte på en samlet omsætning på 3,65 milliarder kroner. Det samlede selskab har et overskud på 150 millioner kroner i 2022.

- I 2022 har vi oplevet, at en pludselig krig er opstået og derefter inflation, energikrise, materialemangel og konkurser blandt vores samarbejdspartnere - i det lys er vi tilfredse med et overordnet resultat i Enemærke & Petersen på 150 millioner kroner og en forsat solid vækst på toplinjen. Indtjeningen ligger ikke langt fra det samlede resultat, som vi forventede for 2022. Og de forventninger blev jo skabt, da vi stadig var lykkeligt uvidende om de udfordringer, der dukkede op i 2022. Så efter et år som dette er vi tilfredse med vores resultat, fortæller adm. direktør Troels Aggersbo om et år, der har budt på mange udefrakommende overraskelser i projekterne og for organisationen, der udover Enemærke & Petersen selv også inkluderer de to datterselskaber Raunstrup og NemByg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fokus på projekteksekvering

Den administrerende direktør er rolig, når han kigger i krystalkuglen for 2023, men han pointerer, at der skal arbejdes for tingene:

- Vi har haft en historisk høj tilgang af ordre i 2022, så vi står med en særdeles solid ordrebog til årene, der kommer, og det giver en vis ro til at planlægge og trække i arbejdstøjet. Vi har behov for at holde et stærkt greb i vores eksekvering. Krig, inflation og høje energipriser går desværre ikke væk lige med det samme, så ligesom i 2022 kigger vi - og branchen som helhed - ind i et hårdt arbejdsår., sige rhan i en pressemeddelelse.