Abonnementsartikel

Nye kræfter indtræder i ledelsen hos Arkil.

Koncernledelsen i Arkil Holding A/S udvides. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse, hvor man samtidig løfter sløret en lille smule for virksomhedens kommende regnskab for 2022.

Økonomidirektør i Arkil A/S Anders Blaavand tiltræder rollen som Group CFO og får dermed også ansvaret for Arkil-koncernens samlede økonomifunktion.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med Anders Blaavand i rollen som Group CFO bygger vi videre på den indsigt og erfaring i virksomheden og branchen, som han har opbygget gennem 15 år. Først i sin rolle som ekstern statsautoriseret revisor, og siden som økonomidirektør i den danske del af koncernen. Udover at levere korrekt og fyldestgørende økonomisk rapportering, vil Anders Blaavand blandt andet have fokus på at udbygge den faktuelle rapportering af vores samfundsansvar og ESG i overensstemmelse med de kommende myndighedskrav på bæredygtighedsområdet. Vi ønsker også et fokus på at skabe reelle ændringer imod en mere bæredygtig fremtid, og derfor skal vores målinger og rapportering kunne understøtte dette, siger Group CEO Jens Skjøt-Arkil.

Derudover tiltræder Thomas Boe i en nyoprettet stilling i rollen som Group COO med det overordnede ansvar for koncernens drift og implementering af strategi. Thomas Boe kommer fra en stilling som Kommunaldirektør i Kolding Kommune, hvor han var øverste chef for knap 6500 medarbejdere. Koncernledelsen i Arkil-koncernen udgøres herefter af de to nyudnævnte direktører samt af Group CEO Jens Skjøt-Arkil og Jesper Arkil som aktiv bestyrelsesformand.

- Som Group COO vil Thomas Boe sætte yderligere kræfter ind på udviklingen af vores familievirksomhed. Vi har et behov for en bredt forankret koncernledelse, som kan bidrage til at gribe fremtidens muligheder og udvikle koncernen endnu længere. Dette er naturligvis økonomisk, organisatorisk og geografisk, men også inden for blandt andet samfundsansvar, bæredygtighed og værdiskabende samarbejdsmodeller er der mange udviklingsmuligheder, vi skal gribe. De opgaver vil Thomas Boe sikre, at koncernen holder fokus på, og ikke mindst hans viden om, hvordan vores offentlige kunder ønsker at udvikle sig og erfaring med ledelse af komplekse og forgrenede organisationer, vil i den sammenhæng være en stor styrke, og vi glæder os til samarbejdet. Det vil være med til at sikre, at vi fortsat kan være en god, pålidelig og stærk samarbejdspartner, der leverer kvalitet til tiden.

Tiltrædelserne finder sted fra 1. april 2023.

Forventer et tilfredsstillende resultat for 2022

Arkils regnskab for 2022 er endnu ikke helt færdiggjort, men Arkil-koncernen forventer samlet set et tilfredsstillende regnskab, hvor omsætningen forventes at lande lige under 4 milliarder kroner imod 3,67 milliarder kroner året før, og resultatet før skat lander i omegnen af 145 millioner kroner imod 111 millioner kroner året før, svarende til en resultatgrad på lidt over 3,5 procent. Koncernregnskabet forventes færdiggjort og offentliggjort ultimo marts måned.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- 2022 var for os - lige som for de fleste andre - et specielt år at navigere i. Energipriser, råvaremangel, inflation og generel usikkerhed gjorde året uforudsigeligt, og vi er tilfredse med, at vi som koncern alligevel forventer at kunne nå vores målsætning om en overskudsgrad på minimum 3,5 procent. Særligt i udlandet, primært Tyskland og Irland, har aktivitet og resultater ligget på et højt niveau, hvilket bidrager til et samlet tilfredsstillende resultat, siger bestyrelsesformand i Arkil-koncernen Jesper Arkil.

- Vi kan konstatere, at vi ved indgangen til 2023 har en høj ordrebeholdning, og vi ser gode budmuligheder i markedet, både hjemme og i udlandet. Den globale økonomiske usikkerhed har naturligvis vores opmærksomhed, men for øjeblikket fylder blandt andet adgangen til kompetent arbejdskraft mere end risikoen for pludselige fald i efterspørgslen, og især i Danmark skal der være fokus på at løfte indtjeningen i nogle forretningsområder, siger han.