Lyt til artiklen:

Ny 80-tonner fra Sennebogen

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Abonnementsartikel

Kran med kapacitet til 80 tons fylder et hul ud i det i forvejen brede sortiment.

Sennebogens nyeste teleskopbæltekran, 683E, er bygget til at udfylde et hul i mellemklassen af den tyske kranproducents brede sortiment af teleskopbæltekraner, som spænder fra small til X-large.

- Den nye kran lægger sig ind i Sennebogen-programmet mellem 70 tons-kranen 673E og den større 6103E, som har kapacitet til at løfte op til 100 tons. Dermed består serien af ikke færre end 9 forskellige størrelser fra 16 til 130 tons. Jeg er ikke i tvivl om, at den nye 683E bliver en populær maskine. Vi har faktisk haft forespørgsler fra specielt udlejningsbranchen på en kran, der kunne lidt mere end de 70 tons, som lillebror 673E kan klare, fortæller produktchef Lasse Weber hos Scantruck, som er dansk importør af Sennebogen-kranerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han forudser, at 80-tonseren især kommer i sving på danske byggepladser med længerevarende projekter. Bælterne gør den store kran terrængående og sørger for, at den kan komme rundt på pladsen under alle forhold.

Til skæve løft

- I forhold til tilsvarende kraner fra andre producenter, konstruerer og bygger Sennebogen teleskopbæltekranerne til også at kunne operere i de skæve og vanskelige terræner, uden at det går ud over løfteegenskaberne. Bommen er konstrueret til at få skæve løft, og hele maskinen er lavet med henblik på at kunne køre i rough terræn, siger Lasse Weber.

- Det betyder blandt andet, at det ikke er nødvendigt at bruge tid eller ressourcer på at udlægge køreplader. Kranen kommer lige godt frem uden, og den er hurtig at rigge til, kontra en mobilkran, forklarer produktchefen.

Den nye medium-kran kan i standardkonfiguration række ud på 42 meter, men rækkevidden kan øges til 57 meter med 15 meter jib. I motorrummet har Sennebogen lagt en 250 hk Stage V Cummins-motor.

Kranen kan i øvrigt losse sig selv fra en lastbil, og ved hjælp af fjernbetjeningen er den fuldstændig selvsamlende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Transportbredden med larvebånd er blot 3,5 meter, og den kan reduceres til 3 meter ved en enkel adskillelse af larvebåndet. Det reducerer tillige transportvægten med næsten 20 tons.