Lyt til artiklen:

Stor interesse for fjernvarmekurser

00:00
Hastighed: ???x
02:02

Abonnementsartikel

Der er hårdt brug for arbejdskraft for at nå i mål med udrulningen af fjernvarmenettet i løbet af de næste år.

Gode erfaringer med rekrutterings- og opkvalificeringsforløb for industri- og fjernvarmeområdet resulterer nu i massiv interesse fra jobcentrene og ledige.

Opkvalificeringen har blandt andet været en succes i Syd- og Sønderjylland, og nu er turen kommet til København.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver TEKNIQ Arbejdsgiverne i en pressemeddelelse, der står bag forløbende i samarbejde med fagforbundene Dansk Metal og Blik & Rørarbejderforbundet.

En fyring under coronakrisen ledte Anja over i entreprenørfaget

Se også:

En fyring under coronakrisen ledte Anja over i entreprenørfaget

Her meldte over hundrede ledige deres ankomst til et intromøde i slutningen af februar om opkvalificeringsforløbene på TEC i Ballerup, som er en af landets største erhvervsuddannelsesinstitutioner.

- Udrulningen af fjernvarme og vedvarende energikilder kræver flere hænder her og nu. Derfor er vi meget glade for det etablerede samarbejde med kommunerne, som giver os en lettere adgang til de ledige hænder, siger Tina Voldby i pressemeddelelsen.

Med viljestyrke etablerede Majbritt sig hos Holbøll

Se også:

Med viljestyrke etablerede Majbritt sig hos Holbøll

Hun er underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder i både el, vvs og metalindustrien.

- Interessen for fjernvarmekurserne overstiger vores forventninger, og hvis det kan resultere i flere faglærte hænder på sigt og svejsere lige nu, så betyder det også, at Danmark hurtigere kan gøre sig fra af russisk gas, siger underdirektøren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hurtig rekruttering

Forløbene henvender sig direkte til ledige - både faglærte og ufaglærte - som har et ønske om beskæftigelse i branchen.

Derudover er kurserne tilrettelagt bredt til hele installations- og industriområdet, så lokale virksomheder hurtigt kan rekruttere den arbejdskraft, de har brug for.

Anlægsbranchen mangler hænder, men hvor skal de komme fra?

Se også:

Anlægsbranchen mangler hænder, men hvor skal de komme fra?

En af de virksomheder er teknikentreprenøren Wicotec Kirkebjerg, der står bag en lang række fjernvarmeprojekter. Teknikentreprenøren har allerede aftaget ledige fra kurset og deltog også på intromødet med de hundrede tilmeldte.

Opkvalificeringen tager mellem 34 og 39 kursusdage. Forløbene er desuden meritgivende til smede- og vvs-energiuddannelserne, oplyser TEKNIQ Arbejdsgiverne.