Lyt til artiklen:

Stålkonstruktioner på bro får ny overfladebehandling

00:00
Hastighed: ???x
01:33

Abonnementsartikel

Arbejdet begyndte den sidste dag i februar og varer frem til midten af november i år.

Et flere måneder langt vedligeholdelsesarbejde på Hylkedalsbroen, der fører E45 over Hylkedalen ved Kolding, er netop gået i gang.

Vind og vejr har slidt på broens stålelementer, og derfor trænger konstruktionerne til en ny overfladebehandling for at forlænge Hylkedalsbroens levetid.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Arbejdet begyndte den sidste dag i februar og varer efter planen frem til midten af november i år.

Rensning af stålprofiler

Det er Ommen A/S, et landsdækkende entreprenørfirma med hovedkontor i Rødekro, som har fået opgaven med renoveringen af broen ved Kolding.

I hovedtræk skal entreprenørfirmet etablere stillads under broen, rense stålprofilerne og bagefter give stålelementerne en ny overfladebehandling.

Arbejdet kommer ikke til at berøre trafikanterne på motorvejen, mens de trafikanter som kører under broen periodevis vil opleve spærring af et enkelt spor forbi arbejdsområdet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dog vil der ikke været spærret i myldretiden, oplyser Vejdirektoratet.

Tilbage i 2015 blev der også arbejdet på Hylkedalsbroen.

Teenage-entreprenør med blus på alle lamper

Se også:

Teenage-entreprenør med blus på alle lamper

Her blev broen isoleret om, hvilket indebar at den eksisterende belægning blev fjernet helt ned til betonen og opbygget på ny. Formålet er at beskytte broens bærende betonkonstruktion.

Broen, der fører motorvejen over Hylkedalen ved Kolding, blev opført i 1972 af entreprenørfirmaet CG Jensen med Cowi som rådgiver.