Lyt til artiklen:

To konsortier dyster om fjernvarmeudvidelse til to milliarder kroner

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Abonnementsartikel

Vestforbrænding har netop meddelt prækvalifikation til to selskabskonsortier, som har budt på de første totalentrepriser i Vestforbrændings Varmeplan 2030.

Det bliver enten MJ Eriksson med Damgaard og Østergaard Entreprise eller Aarsleff med COWI og Wicotec Kirkebjerg, der skal stå for at udvide fjernvarmeforsyningen i Ballerup, Herlev, Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Egedal, Furesø og Frederikssund Kommuner.

De er nemlig de to prækvalificerede selskabskonsortier, som har budt på de første totalentrepriser i Vestforbrændings Varmeplan 2030. Der er i alt udbudt tre delkontrakter for de syv kommuner, som varmeplanen omfatter. Den anslåede værdi er på to milliarder kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi ser ikke mindst frem til det første spadestik, som, vi forventer, finder sted primo 2024. Frem til da vil der finde en proces sted, hvor projektering og myndighedsgodkendelser går i gang for de enkelte fjernvarmeområder, og når projekteringen er færdig og godkendt, starter selve gravearbejderne. Processen gentages sideløbende for alle fjernvarmeområderne, som hører ind under den respektive kontrakt, siger Tina Elkjær Christensen, som tilføjer, at det meget høje aktivitetsniveau i bygge- og anlægssektoren har kunnet ses i antallet af aktive deltagere i udbuddet.

Med til processen hører også indhentning af egentlige tilbud med mulige forhandlingsforløb. Dette vil ske i løbet af de kommende måneder, og det forventes, at processen kan strække sig frem til oktober 2023.

I første etape er der tale om fjernvarme til i alt 16.000 nye kunder. Frem mod 2030 er det målet, at 30.000 nye kunder er tilkoblet Vestforbrændings fjernvarmenet.