Lyt til artiklen:

Højeste antal indstillinger til Renoverprisen i fire år

00:00
Hastighed: ???x
02:48

Abonnementsartikel

Indstillingsperioden til Renoverprisen 2023 er slut. Det er nu op til nomineringsudvalget at nominere i alt seks projekter.

I løbet af de seneste to måneder er 182 projekter fra hele landet blevet indstillet til Renoverprisen 2023.

Dermed har Renoverprisen modtaget det højeste antal indstillinger i fire år. Det melder Renoverprisen ud i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Traditionen tro lukkede indstillingsperioden 1. marts, og feltet af indstillede projekter spænder bredt. Det er lige fra en fyrtårns-restaurering og transformationsprojekter af tidligere produktionsbygninger til sommerhusrenovering på Rømø.

- Årets indstillede projekter illustrerer i bredden i renoverings-disciplinen, hvor både små og store projekter på tværs af landet viser, hvordan renovering kan bygge bor mellem bygningens historie og nutidens behov, siger Susanne Borenhoff i pressemeddelelsen.

Hun er administrerende direktør i GI, som er en af parterne bag Renoverprisen.

- Jeg håber, at det kan inspirere nye renoveringsprojekter af alle størrelser, fortsætter direktøren.

Kriterier for årets pris

Hvert år siden 2013 er Renoverprisen blevet uddelt for at hylde Danmarks bedste renoveringsprojekter. Prisen bliver uddelt af Realdania og Grundejernes Investeringsfond.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I år går prisen til et vellykket og gennemarbejdet renoveringsprojekt, hvor bæredygtighed, samarbejde og håndværksmæssig kvalitet formår at skabe værdi for brugerne og omgivelserne.

I den forbindelse står nomineringsudvalget derfor over for flere opgaver.

Specialpris til store forandringer

Blandt de 182 indstillede projekter skal udvalget indsnævre feltet til en favoritliste, hvor fra udvalget dernæst vil udvælge seks projekter til hovedprisen.

Derudover byder Renoverprisen 2023 på en specialpris, der hylder de projekter, der har skabt store forandringer for små midler.

Denne pris retter sig mod projekter, der ikke nødvendigvis falder inden for de kriterier, som hovedprisen bliver tildelt ud fra, men hvor renoveringen alligevel skaber stor værdi gennem nytænkning og kreative løsninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Renovering af mere end 87 år gammel klapbro går i gang til foråret

Se også:

Renovering af mere end 87 år gammel klapbro går i gang til foråret

Renoverprisen ønsker at fremme og hylde gode renoveringer af alle størrelser, fortæller filantropridirektør i den filantropiske forening Realdania, Nina Kovsted Helk.

- Mange renoveringsprojekter sker med relativt begrænsede midler, og derfor giver vi i år særlig opmærksomhed til dem, der formår at realisere projekterne ved at udnytte kreative løsninger i processen, siger filantropidirektøren i pressemeddelelsen.

Danmarks bedste renovering skal findes

Se også:

Danmarks bedste renovering skal findes

Frem mod midt juni vil Renoverprisens nomineringsudvalg indsnævre feltet til favoritlisten.

Når de fire til seks projekter er fundet, bliver de offentliggjort, hvorefter vinderen af Renoverprisen 2023 bliver kåret til en prisfest til september.