sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

Få overblik over de bedste senge til dig

00:00
Hastighed: ???x
03:30

Abonnementsartikel

Er I ved at overveje, om I skal have ny seng i jeres hjem? Det kan være, at I føler, den seng I har haft indtil nu, ikke er stor nok længere

Det er skønt at have en stor dobbeltseng på for eksempel 160x200 eller 180x200 centimeter. Så hvis det er noget, I har plads til, kunne I jo undersøge nærmere, om ikke det er den vej, I skal til at gå.

Det er ikke alle, der har plads til en bred dobbeltseng. Mens nogle har et soveværelse, der tillader en stor, fritstående seng, er der andre, der kun kan få plads til en trekvartseng eller en smal dobbeltseng, som måske tilmed kommer til at stå lidt op ad en væg. Så er det med at være kreativ, så man kan finde en løsning, der passer godt på trods. Eksempelvis kunne du kigge efter den bedste seng i test

Beslut jer for typen af seng

Der findes mange forskellige typer af senge, og det kan godt betale sig at sætte sig lidt ind i, hvad de hver især har af egenskaber, fordele og ulemper. På den måde bliver det formentlig også lettere for jer at tage en beslutning om, hvad I godt kunne tænke jer.

En mulighed er at kigge på elevationssenge. Med en elevationsseng har I muligheden for at løfte fod- og/eller hovedenden op, som det passer jer. Det kan både være rart, når man gerne bare vil ligge i en god position og slappe af, men det kan også være en fed mulighed at have, hvis man sætter pris på at sidde i sengen og læse. Hvis du har været vant til at sætte en pude op ad væggen og været træt af, at den bliver ved med at glide ned, så er en elevationsseng måske løsningen. Her kan du elevere hovedenden så meget, at du næsten sidder oprejst helt naturligt.

Hvordan passer den i rummet?

Har I tænkt over, hvordan I bedst skaber sammenhæng i jeres hjem, så sengen passer ind? Hvis I er gået efter en seng med en sengeramme, kan I se, om ikke I kan finde en ramme i samme materiale som andet inventar i soveværelset. Det gælder blandt andet, hvis I har skabe, et bord eller en kommode i en bestemt træsort eller farve, I godt kunne tænke jer at implementere i sengen også.

Farverne har også noget at sige. I et lille rum kan det give mening generelt at vælge lyse farver. Det gælder alt fra væggenes maling til sengens materialer. Omvendt kan et stort soveværelse godt bære det, hvis der er tale om lidt mere mørke farver, der bruges. Det er muligt at skabe en masse liv i et rum ved at vælge et mørkt møbel, der kan skabe kontrast mod lyse omgivelser - eller modsat.

Hvordan vælger man madras?

Når man skal have ny seng, er det naturligvis også en del af det at få valgt en god madras. Selvom rammen har noget at sige rent kosmetisk, så er det madrassen, der er afgørende for, hvor god din søvn er. Søvn er vigtigt, og det er kun med en ordentlig nattesøvn, at vi mennesker kan fungere ordentligt og udføre vores arbejdsopgaver, som vi bør.

Måske du allerede ved, om du foretrækker en blød eller en hård madras eller noget midt i mellem. Så kan du med fordel prøve lidt forskellige af og se, om der er noget af det, der falder i din smag. Nogle forhandlere har tilmed garanti på, at du kan få lov til at prøve sengen i en vis periode, hvor du har mulighed for at bytte den, hvis det viste sig ikke at være noget for dig.

En mulighed er også at kigge efter en topmadras med memoryskum, som former sig efter kroppen. Det er med til at yde en enormt god støtte, så du ligger komfortabelt lige der, hvor du lagde dig fra starten. Flytter du dig i sengen, vil skummet følge dine bevægelser, så du ikke føler, du ligger hverken for blødt eller for hårdt. Du kan med fordel prøve at kigge i butikker eller online og se, om du kan finde en seng, du synes kunne være fed at eje.