Lyt til artiklen:

Ny vindafskærmning på Storebæltsbroen

00:00
Hastighed: ???x
02:16

Abonnementsartikel

Vindafskærmningen er en del af en omfattende opgradering af trafiksikkerheden på strækningen over Storebælt.

Lodrette lameller omkring ankerblokke og pyloner vil fremover give trafikanterne en mere sikker og komfortabel oplevelse, når de kører over Storebæltsbroen i perioder med kraftig sidevind.

Arbejdet med at opsætte den nye vindafskærmning er nemlig afsluttet, og Sund & Bælt forventer, at afskærmningen vil reducere antallet af uheld ved vind på tværs af broen til gavn for trafiksikkerheden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

rich-media-2
Afskærmningens udformning er tænkt sammen med broens design. Foto: Sund & Bælt.

- Vindafskærmningen minimerer risikoen for, at vindfølsomme køretøjer vælter eller forårsager uheld ved kraftig sidevind, siger teknisk chef i Sund & Bælt, Kim Agersø Nielsen, i pressemeddelelsen.

- Samtidig giver den en bedre kørekomfort for alle køretøjer, da man ikke vil opleve de samme kraftige vindstød, når man passerer pyloner og ankerblokke, han.

Fastlagt ud fra analyser

Vindafskærmningen er en del af en omfattende opgradering af trafiksikkerheden på strækningen over Storebælt og skal forebygge uheld, mens de mobile autoværn, som blev taget i brug for nyligt, skal gøre det nemmere at opretholde trafik på broen, hvis et uheld skaber kø.

Afskærmningernes udformning og størrelse er fastlagt ud fra analyser i forbindelse med, at Sund & Bælt de seneste par år har kigget på vindrelaterede trafikrestriktioner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Afskærmningerne strækker sig cirka 20 meter på hver side af pylonerne. Foto: Sund & Bælt.

Samtidig er afskærmningens udformning tænkt sammen med broens design, så den æstetisk passer til Storebæltsbroens arkitektoniske udtryk.

- Vi er meget tilfredse med resultatet af det store arbejde, der er lagt i den endelige udformning af vindskærmene. Samtidig ser udformningen med det bløde forløb flot ud på broen, lyder det fra teknisk chef Kim Agersø Nielsen.

Ved kraftig vind vil der fortsat være restriktioner for vindfølsomme køretøjer, men risikoen for uheld forårsaget af vinden vil være reduceret, lyder det.

Skinnefræser har fræset Storebælts jernbaneskinner

Se også:

Skinnefræser har fræset Storebælts jernbaneskinner

Det er DAV Nordic A/S, som har været entreprenør på opsætningen af vindafskærmningen, og Cowi A/S har været rådgiver på projektet, oplyser Sund & Bælt.

De nye afskærmninger er designet af Dissing + Weitling, som oprindeligt stod bag Storebæltsbroens design, og består af lodrette lameller med luft imellem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vindafskærmningerne strækker sig cirka 20 meter på hver side af pylonerne i en højde op til 3,5 meter over kørebanen.