Lyt til artiklen:

Cat-importør havde fremgang i 2022

00:00
Hastighed: ???x
02:05

Abonnementsartikel

Zeppelin Danmark voksede på både top- og bundlinje sidste år, hvor omsætningen passerede milliarden.

Den danske Cat-importør Zeppelin Danmark A/S kom trods leveringsudfordringer generelt stærkt gennem seneste regnskabsår. For første gang rundede omsætningen den famøse milliard, idet toplinjen landede på 1,053 milliarder kroner mod 916 millioner i 2021.

Bundlinjen fulgte med op. Resultatet før skat blev sidste år 21,8 millioner kroner mod 10,3 millioner året før.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Havde vi ikke haft leveringsproblemer, så var vi allerede sidste år gået fra minus til plus på Construction.

Adm. direktør Henrik Stordal, Zeppelin Danmark A/S

Forretningen består af tre ben - Construction, Power og Rental - og ser man isoleret på de tre, er der forskel på, hvad de hver især bibringer til regnskabet.

- For Construction har vi stadig et mindre underskud, men det nærmer sig sorte tal. Havde vi ikke haft leveringsproblemer, så var vi allerede sidste år gået fra minus til plus på Construction. Efterspørgslen på maskiner er rigtig god, men det kneb desværre med at kunne levere de større maskiner fra Caterpillar, fortæller administrerende direktør Henrik Stordal, Zeppelin Danmark A/S.

Power i Power

Forretningsområdet Power, der handler om salg og service af marinemotorer, industrimotorer, diesel- og gasmotorer, turbiner, generatorer og nødstrømsanlæg, har bidraget mest til overskuddet.

- Men det er også en lidt anden type forretning, hvor vi især har haft stor omsætning på service og parts, og det har vi gjort rigtig godt, siger direktøren.

Rental opruster

Det tredje og sidste forretningsområde, Rental, er samtidig det nyeste. Det er kun lidt over to år siden, Zeppelin Rental, etablerede sig i Danmark med afdeling i Brøndby. Siden er Fredericia og Rødby kommet til, og med åbningen i Aarhus er den fjerde afdeling nu på plads.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vores samlede investering gennem de seneste to år er på omkring 300 millioner kroner, og en meget stor del af dette handler om indkøb af maskiner og udstyr til vores udlejningsforretning, så vi er rigtig godt rustet til yderligere vækst på dette område, fortæller Henrik Stordal til Maskinteknik.