Lyt til artiklen:

Kvistgård-murer får første el-Manitou

00:00
Hastighed: ???x
02:37

Abonnementsartikel

Scantruck forventer at levere Danmarks første MT625e til JOP i august.

Murerfirmaet JOP i Kvistgård i Nordsjælland er klar til at blive først i Danmark til at køre fuldelektrisk med en Manitou-teleskoplæsser, MT625e.

JOP dækker over den lidt længere firmatitel Murermester J. Ole Pedersen A/S, som blev grundlagt af murermester Jørgen Ole Pedersen i 1964. I dag er sønnerne Henrik Dahl Pedersen og Christian Dahl Pedersen ved roret i virksomheden med omkring 150 medarbejdere. Og det passer dem fint, at JOP er firstmover på en ny maskine, der i den grad belaster miljøet mindre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Nogen skal jo være den første, og vi kan se, hvordan vindene blæser i vores branche. Derfor har vi stort fokus på, hvordan vi laver murerarbejdet, og vi tager gerne større tiltag til at nedbringe miljøbelastningen, fortæller Henrik Dahl Pedersen.

Murerfirmaet købte sin første Manitou-gaffeltruck i 1996. Siden blev det teleskoplæssere, som JOP i øjeblikket har 12 af i forskellige størrelser og tillige en stor Manitou-bomlift.

Blandt teleskoplæsserne er flere eksemplarer af dieselversionen MT625. Henrik Dahl Pedersen kan se frem til den nye el-maskine med forvisning om, at den kan nøjagtig det samme som sin fossile bror.

- Maskinen på el-drift kommer med samme kapacitet som den dieseldrevne. Den er bygget over samme ramme, har samme kabine, samme mål og vægt og løfter også 2500 kg. Derimod er den uden støj og røg. El-drift sikrer en stort set lydløs maskine, som overhovedet ikke udleder CO2, fortæller markedschef Dennis Faurby fra Scantruck A/S.

Hurtig opladning

MT625e er udstyret med et 100 Volt lithium-batteri, som kan lades med et 9 kW kraftstik, hvis det skal gå hurtigt. Så tager en opladning 2 timer og 10 minutter. Alternativt sætter man batteriet til at lade natten over med almindeligt stik til 220 Volt. Så tager det 8 timer at sikre en hel dags kørsel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi arbejder meget i København, hvor der stilles store krav om, at maskinerne støjer og forurener mindst muligt. Ved nogle udbud er det simpelthen et krav, at der bruges el-maskiner, når det er muligt. Derfor satser vi på en stadig mere elektrisk fremtid. Så skal vi bare huske at lade op, men det er vi nu allerede gode til, da vi i forvejen kører med elektriske stenvogne til transport af murstenene, siger Henrik Dahl Pedersen.

Foruden mindre støj og nul dieselos, kan JOP-chefen også se frem til lavere driftsomkostninger med den nye el-teleskoplæsser.