Lyt til artiklen:

M.J. Eriksson tager også dumper nummer tre, fire og fem

00:00
Hastighed: ???x
03:01

Abonnementsartikel

Entreprenørfirmaet købte de første Liebherr TA 230 i Danmark og får nu leveret yderligere tre.

Det blev M.J. Eriksson, som for et års tid siden snuppede det første eksemplar af den knækstyrede dumper Liebherr TA 230 i Danmark.

Den blev fulgt op med en mere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og nu er den tredje, den fjerde og den femte dumper af samme art så småt på vej til entreprenørfirmaet. Det skriver Liebherr-impotør Johs. Møllers Maskiner i en pressemeddelelsen.

- Det er lidt nyt for os med dumpere fra Liebherr, og der var da også lidt småting, der lige skulle rettes til på den første. Blandt andet vil vi gerne køre med Bridgestone-dæk i stedet for den dæk-type, som Liebherr har valgt som standard.

- Det blev klaret, og jeg må sige, at folkene på værkstedet hos Johs. Møllers Maskiner har gjort sig umage, fortæller serviceleder hos M.J. Eriksson, Preben Holmstrand, i pressemeddelelsen.

Trækkraft, gearskift og affjedring

To Liebherr TA 230 bliver nu til fem i maskinparken hos Danmarks største jordentreprenør. De to første er sat ind på projekter i Jylland. Derudover skal en af de tre næste dumpere til Fyn, og to er endnu ikke endeligt placeret geografisk.

- Nu skal vi lige have dem leveret først. Så skal alle fem nok komme i sving. Flere parametre har gjort sig gældende i vores valg af dumpere. Men ikke mindst maskinerne trækkraft, gearskift samt affjedringen af kabinen har vejet tung, siger servicelederen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
To dumpere er klargjort, mens den tredje er på vej fra værkstedet. Foto: Johs. Møllers Maskiner.

Da M.J. Eriksson i fjor fik den allerførste TA 230, blev den ekstra speciel ved at være Liebherr-maskine nummer 300, som Johs. Møllers Maskiner afleverede til selskabet.

I det hele taget er M.J. Errikson storforbruger af Liebherr og særdeles trofast kunde hos maskinfirmaet. M.J. Eriksson og Johs. Møllers Maskiner har således passeret de 40 år som samarbejdspartnere.

355 hestekræfter

TA 230 har en driftsvægt på 26,4 tons og rummer 18 kubikmeter i ladet med en nyttelast på 28 tons.

I maskinrummet ligger en D956-dieselmotor af egen Liebherr-avl. Den yder 355 hk og har elektronisk styret automatisk powershit-transmission.

Samme kurs med opdateret maskinpark

Se også:

Samme kurs med opdateret maskinpark

Otte gear fremad og fire bagud giver mulighed for henholdsvis 57 og 16 kilometer i timen. Derudover er dumperen udstyret med både multi-skrivebremser på alle seks hjul.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Både automatisk centralsmøring og et innovativt vejsystem er i øvrigt på listen over standardudstyr fra fabrikken, oplyser importør Johs. Møllers Maskiner.

M.J. Eriksson bygger Danmarks nye bjergvej - næste år står den færdig

Se også:

M.J. Eriksson bygger Danmarks nye bjergvej - næste år står den færdig

Derudover er det ikke kun dumpere, som M.J. Eriksson har i ordrebogen hos Johs. Møllers Maskiner. Også fem Liebherr-gravemaskine er på vej.

Der er tale om tre styk 25 tons Liebherr R 924 og to 32 tons R 930. Alle maskinerne er fra Liebherrs Generation 8-serie.