Lyt til artiklen:

Vejdirektoratets vintertjeneste udbyder ruter til maj

00:00
Hastighed: ???x
02:23

Abonnementsartikel

Ambitionen er at øge konkurrencen på markedet, og derfor giver de nye aftaler mere fleksible vilkår for leverandørerne.

I begyndelsen af maj udbyder Vejdirektoratet i alt 33 ruter til vognmænd, landmænd og maskinstationer, som har forudsætningen for at løse opgaven.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vejdirektoratet skriver videre, at der i år har der været ekstra fokus på at tilpasse vilkårene til et marked i udvikling. Blandt andet vil fem af ruterne denne gang kunne blive betjent af traktorer, lyder det.

En vanskelig forhandlingssituation

Sidste år blev der indgået kontrakter på 81 ruter, og af dem har Vejdirektoratet nu valgt at opsige 33.

Kontrakterne blev indgået efter flere udbudsrunder i 2022. På grund af den manglende interesse var det svært at finde leverandører til en række af ruterne, og derfor har det været dyrt at indgå kontrakterne.

"En merudgift, som ikke er dækket af den nuværende bevilling til opgaven, da det samlet set er blevet markant dyrere sammenlignet med det tidligere udbud", skriver Vejdirektoratet.

- Vi har haft en god og konstruktiv dialog med branchen om denne opgave, men faktum er, at når få eller ingen byder på en opgave, så stiger prisen, siger afdelingsleder hos Vejdirektoratet vintertjeneste, Tania Udengaard Sørensen, i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en vanskelig forhandlingssituation at stå i, og det forsøger vi nu at gøre noget ved, siger afdelingslederen.

Mere fleksible rammer

Derfor har Vejdirektoratet haft fokus på at skabe mere fleksible rammer, så et bredere felt af leverandører har mulighed for at byde på opgaven, heriblandt landmænd og maskinstationer.

Eksempelvis bliver kontrakterne delt op i mindre enheder med behov for færre biler, så mindre leverandører får mulighed for at læse opgaven.

ARBEJDSPLADSEN: Epoke A/S

Se også:

ARBEJDSPLADSEN: Epoke A/S

Derudover er det fremover muligt at have arbejdssprog på både dansk og engelsk, og beredskabsperioden er blevet justeret.

- Vores håb er, at der kommer flere bud ind på ruterne. I sidste ende handler det om at kunne løse opgaverne med de midler, som vi har til rådighed, og derfor ser vi gerne mere konkurrence på området, siger afdelingsleder Tania Udengaard Sørensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en krævende opgave, som er utrolig vigtig at få løst, og vi er optimistiske i forhold til det kommende udbud, siger hun.

Ruterne bliver udbudt i starten af maj med frist i juni.