Lyt til artiklen:

Entreprenør sætter spuns i havn

00:00
Hastighed: ???x
02:00

Abonnementsartikel

Spunsarbejdet til selve byggegruben er fortsat planlagt til at ske fra det kommende efterår og vinter, oplyser Vejdirektoratet.

Arbejdet med at vibrere og slå spunsjern ned i Svanemøllehavnen i København er begyndt - et arbejde, der varer frem til midten af juni.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Spunsen bliver den midlertidige barriere mellem den resterende del af Svanemøllehavnen og den midlertidige arbejdsdæmning, som Vejdirektoratets entreprenører skal arbejde ud fra.

Spunsarbejdet sker forud for byggeriet af den nye Nordhavnstunnel under Svanemøllebugten, som efter planen skal være klar til trafik i slutningen af 2027.

Afhænger af jordbundens beskaffenhed

Det er entreprenørerne MT Højgaard Danmark og belgiske N.V. BESIX S.A., der skal bygge Nordhavnstunnelen. Vejdirektoratet er projektets bygherre og udfører det for Københavns Kommune og By & Havn.

rich-media-2
Arbejdsområdet er markeret med pink. Illustration: Vejdirektoratet.

Entreprenørerne påbegynder spunsarbejdet tæt på havnekontoret og arbejder sig ud mod havneløbet, oplyser Vejdirektoratet.

"Hvordan fremdriften bliver på arbejdet, afhænger af jordbundens beskaffenhed. Derfor kan tidsrammen for arbejdet variere", skriver Vejdirektoratet i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Spunsarbejdet til selve byggegruben er fortsat planlagt til at ske fra efteråret og vinteren 2023-2024.

Derudover gør Vejdirektoratet opmærksom på, at der vil blive arbejdet indenfor de gældende støjgrænser og arbejdstider, som er mellem klokken 7.00 og 19.00 på hverdage fra mandag til torsdag.

Moler og pontoner bliver fjernet for at gøre plads til tunnel

Se også:

Moler og pontoner bliver fjernet for at gøre plads til tunnel

Når Nordhavnstunnelen står færdig, har den blandt andet til formål at skabe mere direkte adgangsforhold til byudviklingsområderne i ydre og indre Nordhavn. Tunnelen skal også flytte tung trafik væk fra det øvrige vejnet på Østerbro.

Passagen under Svanemøllebugten bliver 1,4 kilometer lang og er budgetteret til at koste cirka 3,9 milliarder kroner. Efter anlæg vil Nordhavnstunnelen blive overdraget til Københavns Kommune.