Lyt til artiklen:

Metsjö opgraderer populær vogn med hydraulisk affjedring

00:00
Hastighed: ???x
01:25

Abonnementsartikel

Svenske Metsjö opdaterer den populære MetaQ-serie med ny hydraulisk affjedring.

Ivarssons i Metsjö, der i daglig tale bliver kaldt Metsjö, har over de seneste fem år brygget på en opgradering af deres populære MetaQ-vognserie, og nu er de klar til at fortælle verden om det. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Opgraderingen består i den nye MetaQ 51, som erstatter den traditionelle affjedring med hydraulisk aksel-affjedring for at øge komforten, når der køres ved højere hastigheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Traileren er bygget så den mindsker trykket på jorden samtidig med, at brændstofforbruget sænkes. Desuden er tyngdepunktet lavere end tidligere, og det er med til at øge stabiliteten og trafiksikkerheden i vognen.

rich-media-2
MetaQ 51 kan udstyres med alle MetaX-containere. Foto: Metsjö.

MetaQ 51 bygger videre på Metsjös containerskiftesystem og kan udstyres med alle MetaX-containere fra firmaet. Den nye hydrauliske akselaffjedring giver MetaQ 51 en læssehøjde på 1,8 meter i laveste konfiguration, da chassishøjden kan justeres op til 35 centimeter med den hydauliske affjedring.

Samtidig kan vognen udstyres med store 800/40 22,5 hjul, som sammen med trailerens egenvægt på 3,5 ton kan mindske trykket på jorden, skriver den svenske producent.

Som standard kan vognen også vise læssevægten til chaufføren af traktoren, ligesom der også er automatisk justering af bremser.