Lyt til artiklen:

Maritim entreprenør føjer endnu et skib til flåden

00:00
Hastighed: ???x
02:12

Abonnementsartikel

Det nye skib er nu gjort klar til maritime anlægsopgaver i hele Nordeuropa.

Sidste år kom to nye skibe til Høj Nordic Marine Contractor, og i år er et tredje skib nu blevet en del af flåden. Skibet hedder Vilma Høj.

Maritim entreprenør skifter navn

Se også:

Maritim entreprenør skifter navn

Det fremgår af en pressemeddelelse fra den maritime entreprenør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi udvikler os p.t. i en positiv retning på rigtig mange fronter. Med Vilma Høj fuldender vi vores flåde for nu, fortæller administrerende direktør Michael Normann i pressemeddelelsen.

Flere offshore vindmølleparker

For den maritime entreprenør har det længe været et ønske at øge kapaciteten for at blive mere fleksible på de nordeuropæiske markeder.

Ikke mindst i lyset af en generel tendens, der viser vækst indenfor etablering af flere offshore vindmølleparker, lyder det.

- Selvom vores maritime anlægsarbejde er usynligt for offentligheden, fordi vi arbejder under vandets overflade, spiller væksten indenfor offshore en afgørende rolle for vores forretning, siger direktøren.

Store planer for Odense Havn

Se også:

Store planer for Odense Havn

Her er maritime opgaver som boulder clearance, kabelarbejde og scour protection grundlæggende nødvendige for etableringen af mere off shore vindenergi, fortæller direktøren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Netop disse ydelser er vores kernekompetencer, siger han.

Boulder clearance indebærer enten at fjerne eller flytte diverse forhindringer på havbunden, og scour protection er at sikre, at havbundens støtte omkring møllefundamenterne ikke eroderer væk, så fundamentets levetid forringes.

En stor glæde

Det nye skib har tidligere sejlet under navnet "Merete Chris". Skibet lå i Grenå Havn ved overtagelsen og er nu gjort klar til maritime anlægsopgaver i hele Nordeuropa for Høj Nordic Marine Contractor.

Nytilkomne entreprenørskibe er godt i gang med gravearbejdet

Se også:

Nytilkomne entreprenørskibe er godt i gang med gravearbejdet

For ejer Søren Høj, der sidste år overdrog Michael Normann direktørstolen for at dedikere sin tid til salg, er opkøb af flere skibe og de generelt positive vinde, der blæser for rederiet, yderst positiv.

- Høj er i en rivende- og god udvikling. Som anden generation i en familieejet virksomhed, er det en stor glæde at få Vilma og de to andre nyerhvervede skibe integreret i vores flåde, så vi med oprustet kapacitet kan fortsætte den gode retning for Høj Nordic Marine Contractor på det nordeuropæiske marked, siger Søren Høj.