Lyt til artiklen:

Tre ens gravemaskiner til sjællandsk entreprenør

00:00
Hastighed: ???x
02:38

Der er ikke så meget at være i tvivl om, når man skal køre gravemaskine hos det vestsjællandske entreprenørfirma GSC Anlæg A/S. Uanset hvilken af de tre nye gravere, man sætter sig i, fungerer alt ens. Entreprenør Christen Clemmensen og folkene er meget glade for gravemaskiner i ni-tons klassen, som ofte benyttes til forskellige projekter. Derfor byttede de to ud med tre nye hos Stemas A/S' sjællandske afdeling i Roskilde.

- Vi har godt 20 medarbejdere i virksomheden, og det skal være nemt for alle at betjene maskinerne, hvis vi skal være effektive. Derfor tog vi tre nøjagtig ens 9,5 tons Wacker Neuson ET90-gravere, fortæller Christen Clemmensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ikke kun salgsfirma

- Jeg startede GSC Anlæg i 2004, men det er nyt, at vi køber maskiner hos Stemas. Vi kunne se, at firmaet har nogle spændende produkter i Wacker Neuson, og samtidig er det vigtigt for os, at vi får solid service med som en del af handlen. Det er rart, at Stemas ikke kun er et salgsfirma, men at virksomheden også har eget, velfungerende værksted. Sammen med maskinernes kvalitet, sikrer det, at vi ikke kommer ud for mange nedetimer, forklarer Gørlev-entreprenøren.

GSC Anlæg laver masser af jord- og betonarbejde, støber fundamenter og flytter jord på jordtip i et stort område på det vestlige Sjælland. Nedrivninger og kloakopgaver fylder også i ordrebogen, og Christen Clemmensen er godt tilfreds med fordelingen af arbejdsopgaverne mellem private kunder, det offentlige og kunder indenfor industrien.

Handy med stor styrke

- Maskintypen Wacker Neuson ET90 passer perfekt til vores brug. Maskinen har en god, stor brydekraft. I virkeligheden er den vel en af de gravemaskiner, der har størst brydekraft på den mindste plads, så graveren er en god, en handy maskine med stor styrke, siger Christen Clemmensen.

De aktuelle jobs til de tre nye i maskinhuset hos GSC Anlæg er dels udgravning til fundament og kloak. En af maskinerne er sat på et projekt med jordvarme, og den tredje har taget hul på karrieren i Gørlev med et anlægsarbejde.

Selvom det er nyt for Christen Clemmensen at handle med Stemas og salgskonsulent Jens Andersen, var han ikke helt uden forhåndskendskab til den nye maskinleverandør. I den større ende har GSC Anlæg flere Liebherr-maskiner, som er leveret af Stemas' søsterselskab i JMM-koncernen, Johs. Møllers Maskiner, som er den danske importør af Liebherr. Gørlev-entreprenøren har tre Liebherr-gravemaskiner på bælter, en Liebherr-hjulgraver og en Liebherr-dozer.