Lyt til artiklen:

Fokus på risiko for hånd- og fingerskader

00:00
Hastighed: ???x
02:05

Abonnementsartikel

En kampagne skal skabe større bevidsthed om risici forbundet med manuel håndtering med hænder og fingre på byggepladsen.

Omkring halvdelen af de ulykker, der bliver registreret som LTI'er på Femern Bælt-projektet, involverer skader på hænder eller fingre. LTI er en forkortelse for Lost Time Injuries.

Derfor har Femern A/S, i samarbejde med entreprenørkonsortierne FLC, Femern Link Contractors, og FBC, Fehrmarn Belt Contractors, lanceret en kampagne for at skabe opmærksomhed blandt bygningsarbejderne om risikoen for hånd- og fingerskader.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skriver Femern A/S i en pressemeddelelse.

Som i tidligere kampagner bliver det vist i en animationsfilm, hvordan ulykker kan blive forebygget ved brug af værktøj, fortøjning af fartøjer, lastning og losning eller arbejde med armeringsjern.

Filmen vil være på skærme på forskellige steder på byggepladserne, oplyser Femern A/S.

Vejledning af enkelte arbejdsgrupper

Formålet med den fælles sikkerhedskampagne er at skabe større bevidsthed om de risici, der er forbundet med manuel håndtering med hænder og fingre på byggepladsen og at reducere antallet af skader.

Tunnelportalen til Tyskland toner frem

Se også:

Tunnelportalen til Tyskland toner frem

Kampagnen er rettet mod de arbejdere, der er involveret i de daglige bygge- og anlægsaktiviteter og har til formål at vejlede de enkelte arbejdsgrupper om de specifikke risici, der er relevante for deres arbejde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kampagnen blev skudt i gang i slutningen af april. Det skete i hal A på fabriksbyggepladsen med deltagelse af blandt andet CEO for Femern A/S, Henrik Vincentsen, og CEO for Femern Link Contractors, Hakim Naceur.

- I Femern A/S er vi meget glade for at arbejde sammen med FLC og for at se deres fortsatte bestræbelser på at forbedre arbejdspladsen, optimere arbejdsrutinerne og bruge erfaringerne fra hændelserne til at foretage ændringer, der kan øge sikkerhedsniveaet på stedet.

Støbehaller ved Femern nærmer sig færdiggørelse

Se også:

Støbehaller ved Femern nærmer sig færdiggørelse

Sådan lød det fra CEO Henrik Vincentsen, da kampagnen blev skudt i gang.

- Vi er glade for at være her i dag og starte endnu en fælles kampagne - og vi håber, at den vil bidrage til at sætte mere fokus på, hvordan vi bruger vores hænder og fingre, og hvordan vi beskytter dem, sagde han.