Lyt til artiklen:

Vejdirektoratet har offentliggjort udbudsmaterialet for snerydning

00:00
Hastighed: ???x
02:21

Abonnementsartikel

Kontrakterne er delt op i mindre enheder med behov for færre biler, så mindre leverandører også får mulighed for at løse opgaven.

Vejdirektoratet har offentliggjort udbudsmaterialet for snerydning og glatførebekæmpelse, og i alt er der udbudt 49 kontrakter fordelt over hele landet til vognmænd, landmænd og maskinstationer.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse, som udbyder 33 ruter som en del af vinterberedskabet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fem af ruterne kan nu blive betjent med traktorer, og der er skabt mere fleksible rammer, så et bredere felt af leverandører har mulighed for at byde på opgaven, oplyser Vejdirektoratet.

Vejdirektoratets vintertjeneste udbyder ruter til maj

Se også:

Vejdirektoratets vintertjeneste udbyder ruter til maj

Eksempelvis er kontrakterne delt op i mindre enheder med behov for færre biler, så mindre leverandører også får mulighed for at løse opgaven.

Der vil fremover også være mulighed for benytte både dansk og engelsk som arbejdssprog og en fleksibel beredskabsperiode med mulighed for at tilpasse sæsonen til vintervejret, lyder det.

Tilpasset udbudsmateriale

Ifølge Vejdirektoratet skal de nye tiltag samlet set være med til at optimere opgaven, der samtidig bliver tilpasset et marked i udvikling og i øvrigt bidrage til øget konkurrence med et bredere felt af leverandører.

Vejdirektoratet har gennemført en høring i april, hvor en foreløbig udgave af materialet har været sendt ud til forskellige branche-organisationer, blandt andet vognmandsbranchen og landbrugs-organisationer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På baggrund af tilbagemeldingerne fra branchen har Vejdirektoratet tilpasset udbudsmaterialet.

ARBEJDSPLADSEN: Epoke A/S

Se også:

ARBEJDSPLADSEN: Epoke A/S

- Glatførebekæmpelse er en samfundskritisk opgave, og derfor er vi afhængige af, at markedet er i stand til at udføre denne opgave, siger afdelingsleder for Vejdirektoratets vintertjeneste Tania Udengaard Sørensen i pressemeddelelsen.

- Glatte og snedækkede veje vil for rigtig mange mennesker betyde store problemer i dagligdagen, derfor er det vigtigt, at opgaven løses på en effektiv og ansvarlig måde, siger afdelingslederen.

Orienteringsmøder i maj

I løbet af maj bliver der afholdt to orienteringsmøder, hvor alle interesserede har mulighed for at høre mere om udbuddet og stille spørgsmål til opgaven.

70 km vej saltet på to timer og 40 minutter

Se også:

70 km vej saltet på to timer og 40 minutter

Det ene orienteringsmøde finder sted i Ringsted på Sjælland 16. maj, og det andet finder sted dagen efter - 17. maj - i Horsens i Jylland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vejdirektoratet gør opmærksom på, at tilbudsfristen for udbuddet er 6. juni klokken 9.00.