Lyt til artiklen:

Temadag med oplæg, software og hardware

00:00
Hastighed: ???x
02:02

Abonnementsartikel

For nylig kaldte Sitech Danmark til temadag på adressen i Horsens.

På et grusareal bag firmaets bygninger i Horsens var der lagt op til lidt af hvert, da Sitech Danmark bød velkommen til temadag.

- At folk får noget med herfra. Det har sådan set været temaet i dag, fortalte administrerende direktør Bent Laursen til Maskinteknik på dagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor var der både oplæg om LER og KS, ledningsejerregister og kvalitetssikring, masser af snak, lidt godt til ganen og præsentation - og ikke mindst demonstration - af den nyeste software og hardware fra amerikanske Trimble på programmet.

Demonstration på stedet

I dagens anledning var flere udenlandske repræsentanter fra Trimble mødt op for at fortælle om de seneste produktnyheder, heriblandt Trimbles GNSSS-antenne MS976 til gravemaskiner.

- Det er ikke kun selve udstyret, der er nyt. Det er algoritmen også, fortalte Alexandra Collins fra Trimble til Maskinteknik.

rich-media-2
GNSSS-antennen MS976 er blandt nyhederne fra Trimble. Foto: Tina Moesgaard.

GPS-antennen udmærker sig ved at bevare et præcist signal gennem arbejdet. Det gælder også i situationer, hvor der er en stor bygning lige ved siden af gravemaskinen, som ellers kan blokere signalet.

Derudover var der også demonstration af Trimbles nye tilt-antenne, R780. Systemet er flytbart og kan både blive brugt til landmåling og til 3D-maskinstyring på gravemaskiner på op til otte ton.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Tilt-antennen er mulig at skrue af og på gravemaskinen. Foto: Tina Moesgaard.

Undervejs i arrangementet var der også flyvende demonstration af ny droneteknologi fra virksomheden Propeller, som Sitech Danmark også samarbejder med.

Ikke sidste gang

Det er første gang, at Sitech Danmark afholder temadag med oplæg.

- Tilmeldingen i dag har været på små 50 personer, og det synes vi er flot. Og så er der kommet nogle personer, som ikke har meldt sig til. Så vi er måske noget højere oppe. Det er dejligt, fortalte direktøren.

rich-media-5
Sitech Danmarks administrerende direktør, Bent Laursen. Foto: Tina Moesgaard.

Men en ting er sikker: Det bliver ikke sidste gang.

- Vi holder det igen til næste år. Det er der ingen tvivl om, sagde direktør Bent Laursen.

rich-media-7
GNSSS-antennen har også fået en ny farve. Foto: Tina Moesgaard.