Lyt til artiklen:

Vejarbejde standset på grund af fartidioter

00:00
Hastighed: ???x
01:40

Abonnementsartikel

Vejarbejderne, der arbejder på motorvejsstrækningen E45 ud for Aarhus, mødte ikke ind som planlagt forrige søndag. De er utrygge ved arbejdet, fordi trafikanterne ikke overholder hastighedsbegrænsningerne.

Det er med hovedet under armen og tæerne på rattet, når trafikanterne på E45 rundt om Aarhus passerer det vejarbejde, der lige nu pågår som forberedelse mod udvidelsen af motorvejen.

Det skriver Århus Stiftstidende og DR

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I denne uge har vi ikke haft entreprenøren på banen, fordi deres folk følte sig for utrygge på grund af den høje hastighed, der blev kørt med ude på strækningen, fortæller Robin Højen Madsen, der er projektchef hos Vejdirektoratet, til DR.

- Vejarbejderne arbejder i midten af motorvejen, så det er nærmest som at arbejde inde på en ø. Der er ikke nogle flugtmuligheder. Det er virkelig utrygt at være derinde. Det bliver ikke et sted, man har lyst til at opholde sig, siger Robin Højen Madsen til DR.

Han fortæller videre, at han ikke før har oplevet, at der er blevet kørt så råddent, at vejarbejderne har set sig nødsaget til at indstille arbejdet.

Arbejdet foregår udelukkende i aften- og nattetimerne, hvor man på en fem kilometer lang strækning har nedsat hastigheden til 50 kilometer i timen og indsnævret kørebanen til ét spor.

Robin Højen Madsen fortæller til Århus Stiftstidende, at vejarbejderne flere gange har oplevet at afspærringen af kegler er blevet påkørt af især lastbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hans opfordring er klar:

- Sænk nu farten gennem vores vejarbejdsområde og hold fokus. Forrige uge var det med livet som indsats, siger han til DR.

- Vi laver jo det her arbejde for trafikanternes skyld.