Lyt til artiklen:

Tidligere konkurrenter forenet: Vi har fået en fantastisk start

00:00
Hastighed: ???x
03:24

Abonnementsartikel

Med tilgangen af Morten Gren som produktchef understreger AE Maskiner, at man for alvor satser på at indtage et nyt marked.

Forleden var der arrangeret en helt særlig demokørsel i grusgraven hos JJ Grus ved Øster Doense i Nordjylland. Det var nemlig AE Maskiners første demokørsel med Keestrack.

En pavillon, en gasgrill, 20 indbudte gæster i arbejdstøj og to nyansatte sælgere, der var mere end klar til at vise frem og snakke maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Omdrejningspunktet for demodagen var et sorteringsanlæg fra Keestrack, som de fleste af gæsterne ikke kendte så godt i forvejen. Men Jesper Vinter og Morten Gren, der nu tørner ud for AE Maskiner, kender de udmærket godt.

- Det var en rigtig god dag. Høj sol og godt humør hele vejen rundt, fortæller Jesper Vinter, der har været ansat som salgschef med ansvar for Keestrack hos AE Maskiner siden 1. april. I en årrække har han bearbejdet markedet for Aksel Benzin.

Ved sin side havde han sin nye makker, Morten Gren, der pr 1. maj er ansat som produktchef for Keestrack hos AE Maskiner efter 17 år som sælger for Scantruck.

rich-media-2
20 grusgravsfolk brugte dagen på at se nærmere på sorteringsanlægget fra Keestrack, da AE Maskiner lånte plads og materiale hos JJ Grus.

De to har således i en lang årrække konkurreret om kunderne på markedet med hver deres maskinbrand. Nu er de på samme hold med et nyt. Og humøret er højt, da Maskinteknik møder dem, mens de er ved at pakke sammen i grusgraven.

- Jeg tror, at gæsterne var tilfredse med, hvad de fik at se i dag. Maskinen leverer rigtig godt og har gode detaljer. De kiggede for eksempel lige en ekstra gang, da sådan to tykke sælgere viste hvordan man skifter et sold på maskinen i løbet af bare tre minutter og 29 sekunder, siger Morten Gren med et stort grin.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Salg er personligt

Sorteringsanlægget fra Keestrack er kendetegnet ved at være elektrisk drevet fremfor de traditionelle hydrauliske anlæg. De kan endda, som det Keestrack-anlæg, der sorterer for Norrecco på Aarhus Havn, også køre 100 procent elektrisk, hvis man har investeret i den rette elforsyning på pladsen.

I en grusgrav er man dog ikke nær så stationær og har sjældent den rette elforsyning til at kunne køre direkte på strøm. Derfor var dagens demoanlæg drevet af en dieselgenerator, der forsynede med elektricitet.

- Men på grund af den lette start og stop med fjernbetjening fra geden, og op mod 98 procent udnyttelse af energien, så taler vi altså om en besparelse på energi og dermed CO2-udledning på omkring 50 procent, forklarer Jesper Vinter.

rich-media-5
En god demodag består af to ting. Maskiner og maskinsnak.

Regnestykket med besparelse på energien, holdt op mod en maskininvestering, der umiddelbart er større end med andre brands, er ikke det første, man taler om på en demodag. Den snak kommer først, når de medarbejdere, der skal arbejde med maskinen har sagt god for, at det hele virker, som det skal.

- Men, man laver ikke et salg på maskinen alene. Salg skabes også ved personlige og troværdige relationer koblet med et stabilt bagland med reservedelslager og god service. Derfor er det også så vigtigt med dage som den her, hvor vi dels får lejlighed til at vise anlægget frem, men især har god tid til at snakke det hele igennem med gæsterne, forklarer Morten Gren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han bakkes op af Jesper Vinter, der er meget tilfreds med, at de hos AE Maskiner allerede efter få uger som importør af Keestrack, har været i dialog med så mange interesserede, potentielle nye kunder.

- Det er rigtig godt at få en kapacitet som Morten med på holdet, og vi har fået en fantastisk start. Nu gælder det om at holde på og fortsætte, siger Jesper Vinter.