Lyt til artiklen:

Alle skal sikkert hjem fra arbejde

00:00
Hastighed: ???x
03:53

Abonnementsartikel

Onsdag kunne GSV Materieludlejning løfte armene, da vinderen af Arbejdsmiljøprisen i kategorien "Arbejdsulykker" blev fundet.

Sammen med NCC Industry, Råstoffer og Skolen for Klinikassistenter og Tandplejere var GSV Materieludlejning nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2023, som onsdag blev uddelt under en temadag i Aarhus.

Det blev udlejningsvirksomheden, der løb med sejren - blandt andet på grund af en systematisk indsats, der har reduceret antallet af ulykker markant.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Der var glæde i GSV-lejren, da prisen blev uddelt onsdag. pressefoto.

- Digitale løsninger og samarbejde og uddannelse på tværs af medarbejdergrupper har været med til at rodfæste vores fokus på sikkerhed dybt i organisationen og har også skabt bedre trivsel. Vi er selvfølgelig stolte af prisen, som bevis på at vi er på vej i den rigtige retning. Vi holder fast i, at alle skal sikkert hjem fra arbejde, siger Dan O. Vorsholt, CEO i GSV.

Mennesker før maskiner

Efter en længere periode med udvidelser og opkøb af virksomheder stod GSV Materieludlejning A/S med en udfordring. Der var behov for at integrere de forskellige virksomhedskulturer ind i den overordnede GSV-kultur. En stor del af opgaven var at ændre på sikkerhedskulturen.

Med udgangspunkt i mottoet "Mennesker før maskiner" iværksatte GSV i 2019 en række tiltag med ambitionen om at få medarbejderne til at tænke egen sikkerhed ind i alt, hvad de gør.

Ifølge Arbejdsmiljørådets formand, Cristina Lage, er GSV's indsats bemærkelsesværdig.

- Her er en arbejdsplads, der i en udsat branche virkelig sætter baren højt. GSV vinder Arbejdsmiljøprisen, fordi de gennem en langvarig og systematisk indsats har skabt resultater, der sænker antallet af arbejdsulykker markant. Arbejdsmiljøindsatsen er omfattende, og de har sågar udviklet en app, der understøtter opmærksomheden på sikkerheden i dagligdagen. Det er glædeligt at se arbejdsmiljørepræsentanternes involvering og ledelsens vedholdende fokus på at udvikle en kultur, der understøtter en sikker arbejdsplads. At GSV formår at skabe disse resultater under en fusion er helt fantastisk, siger Cristina Lage.

Artiklen fortsætter efter annoncen

App til registrering af observationer

De konkrete tiltag blev iværksat på baggrund af inddragelse af medarbejdere på alle niveauer gennem workshops og aktivering af arbejdsmiljørepræsentanter.

Det resulterede blandt andet i obligatoriske sikkerhedskurser, en medarbejderapp til registrering af observationer af nærved-ulykker og risici samt generel oplæring af medarbejdere i virksomhedens DNA og sikkerhedskultur.

- Jeg er overordentligt stolt over, at vi har fået skabt en sikkerhedskultur, der er forankret fra top til bund. Men jeg er også ambitiøs, og selvom man aldrig kan eliminere ulykker helt, så kan man gøre alt for at nå så tæt på nul som muligt. Heldigvis er vi godt på vej, siger chef for sikkerhed og kvalitet, Kenny Bjerre Petersen.

GSV's arbejdsmiljøindsats udmærker sig ifølge Arbejdsmiljørådet blandt andet ved en flot systematik, en omfattende involvering af AMO, en systematisk app og et flot kulturarbejde.

- Vores medarbejderes trivsel er nøglen til en god hverdag, hvor vi samarbejder, har overskud og løser opgaver for vores kunder. Det kan vi nu se i vores ulykkesstatistikker, men også generelt i forhold til vores kollegers trivsel og arbejdsglæde, siger Dan O. Vorsholt og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi opererer i en branche, hvor risikoen for ulykker er til stede dagligt. Det er jo ikke tulipaner, vi arbejder med, men tunge entreprenørmaskiner. Derfor er jeg også meget stolt over, at vi har nedbragt antallet af ulykker så markant henover de seneste år.

rich-media-5
Det er jo ikke tulipaner, vi arbejder med, men tunge entreprenørmaskiner. Derfor er jeg også meget stolt over, at vi har nedbragt antallet af ulykker så markant henover de seneste år, fortæller Dan O. Vorsholt. Pressefoto.