Lyt til artiklen:

Roskilde-entreprenør køber otte nye asfaltmaskiner

00:00
Hastighed: ???x
04:05

I 2015 foregik det med et lille læs asfalt på en trailer, når Roskilde-firmaet Gundsø Entreprenør Forretning A/S rullede ud for at lave vejarbejde. Det holdt ikke i længden, var far og søn bag virksomheden enige om.

- Så vi købte en varmekasse. Og en mere. Og pludselig havde vi en asfalt-afdeling med nogle maskiner og fire mand. I dag består asfaltafdelingen af 25 mand, og vi har handlet i hvert fald 25 asfaltmaskiner med Wirtgen Denmark A/S. Heraf har vi så lige snuppet otte nye, fortæller Jesper Vesterlyng.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han driver Gundsø Entreprenør Forretning A/S sammen med sin far, René Vesterlyng, som grundlagde virksomheden i 1995. Jesper Vesterlyng kom med i 2009 og købte sig ind i 2011. I dag er de ligeværdige partnere og ejer hver en halvdel.

rich-media-2
Så går det løs med nyt grej. Den store Wirtgen W 150 CFi med 180 cm valse fræser asfalt af og gør klar til ny belægning. Pressefoto.

I 2015 kom en kunde og spurgte, om firmaet ikke kunne køre ud og lave noget asfaltarbejde. Det var nyt for Vesterlyng senior og junior, som indtil da havde holdt sig til klassiske entreprenør-discipliner om jord, beton og anlæg. Men Jan Dahl fra Wirtgen Denmark ringede, da han havde hørt, at Gundsø-firmaet havde fået en større asfalt-kunde, og så havde han da et par gode ideer.

God investering

- Jan Dahl solgte mig en asfaltfræser, og vi blev hurtigt enige med vores kunde om, at det var en god investering. I 2017 fik vi en forespørgsel på asfaltering af en stor skolegård. Så købte vi en asfaltudlægger. Det ene asfalt-job fulgte efter det andet, og der var tale om stadig større jobs, siger Jesper Vesterlyng.

I 2018 fik Gundsø Entreprenør Forretning til opgave at asfaltere 20 kilometer cykelsti. Den udlægger, som firmaet havde, var lige det mindste til den store opgave. Så der blev lavet en ny aftale med Wirtgen Denmark.

- I alt har vi handlet 25 maskiner med Wirtgen siden 2015. I dag har vi kunder og faste aftaler om asfaltarbejde. Det er rammeaftaler med kunder i det offentlige, det er grundejerforeninger, og det er andre entreprenører uden egen asfaltafdeling, forklarer Jesper Vesterlyng.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Wirtgen, Hamm og Vögele

På det seneste har Roskilde-firmaet så tilføjet fem nye Wirtgen-fræsere til maskinparken, to styk Hamm-tromler og en Vögele-asfaltudlægger. De tre producenter er i samme familie, som også omfatter Kleemann med store knuseanlæg og Benninghoven, som bygger hele asfaltfabrikker.

rich-media-4
Asfaltfolkene fra Gundsø Entreprenør Forretning i sving med blandt andet en af de nye Wirtgen W 50 Ri-fræsere. Pressefoto.

- De tre asfaltfræsere er dels en Wirtgen W 35 Ri med 35 cm fræsebredde, tre styk Wirtgen W 50 Ri, som er halvmeter-fræsere, og en Wirtgen W 150 CFi, som fabrikken har forsynet med en 180 cm valse i stedet for den oprindelige 150 cm. Dermed er den nem at komme rundt med, men fungerer som en større fræser, forklarer Jesper Vesterlyng.

De to Hamm tromler er begge modellen HD 10C VT, som vejer 1640 kg og tromler i en meters bredde. Gundsø Entreprenør Forretnings nye asfaltudlægger er en Vögele Super 800i, som passer perfekt til asfaltering af cykelstier. Maskinen udlægger asfalt i bredde fra 0,5 til 2,2 meter, og dermed har firmaet sikret sig en maskine med masser af potentiale.

Roskilde-entreprenøren har i alt cirka 90 medarbejdere, hvoraf altså de 25 er specialiseret på asfalt-opgaver. Jesper og René Vesterlyng er selv med hver dag fra tidlig morgen klokken 5 og til de kører hjem ved 17-18-tiden.