Lyt til artiklen:

Entreprenørgigant med milliardvækst i omsætningen

00:00
Hastighed: ???x
03:09

Abonnementsartikel

Per Aarsleff Holding A/S' omsætning nærmer sig 10 milliarder kroner - for de første seks måneder.

Hos Danmarks største entreprenørkoncern har man tilsyneladende formået at styre uden om den spirende krise i byggeriet. Såledens viser det netop offentliggjorte halvårsregnskab for Per Aarsleff Holding A/S, at der fortsat er fuld fart på.

Omsætningen i første halvår af det forskudte regnskabsår, der påbegyndes 1. oktober, viser en fremgang i omsætningen på godt 20 procent i forhold til samme periode sidste år. Det er steget til 9,972 milliarder kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Resultatet før skat er i samme periode stegte fra 280 millioner kroner til 400 millioner kroner. Samtidig melder koncernen om en ordreindgang på 9,4 milliarder kroner og en ordrebeholdning på 22,3 milliarder.

- Den positive udvikling fra første kvartal af regnskabsåret er fortsat, og Aarsleff-koncernen har haft et godt første halvår med en høj omsætning og en tilfredsstillende indtjening. Særligt inden for energi- og fjernvarmeprojekter er vores kompetencer efterspurgte, men der er også høj aktivitet og gode muligheder inden for tekniske løsninger og byggerier til medicinalindustrien, siger administrerende direktør Jesper Kristian Jacobsen i en kommentar til regnskabet.

Divisionerne

Anlæg & Byggeri bidrager med et resultat som forventet. Omsætningen er steget med 25 procent som følge af høj aktivitet inden for anlægsmarkedet, samtidig med at der er travlt med færdiggørelsen af en række større byggeriprojekter. EBIT-marginen er negativt påvirket af enkelte byggeriprojekter, som ikke forløber som forventet samt i aftagende og mindre grad af de høje priser på materialer og råvarer.

Tekniks resultat er som forventet. Omsætningen er steget med 17,7 procent, og der er fortsat stor efterspørgsel på tekniske ydelser.

Rails resultat er som forventet. Omsætningen er steget med 36,6 procent som følge af opkøbet af Trym Anlegg AS i Norge samt høj aktivitet i Danmark, som bidrager til væksten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Funderings resultat er højere end forventet. Omsætningen er steget med 12,1 procent, og der er generelt et tilfredsstillende aktivitetsniveau i alle landene med god kapacitetsudnyttelse af materiellet og på pælefabrikkerne.

Rørtekniks resultat er højere end forventet. Omsætningen er steget med 9,5 %, og aktivitetsniveauet er tilfredsstillende på de væsentligste markeder.

Forventningerne til hele regnskabsåret blev opjusteret en smule den 15. maj. Nu forventer koncernen en omsætningsvækst på 8-11 procent svarende til en omsætning på 19,5-20 milliarder mod tidligere 18,5-19,5 milliarder, og EBIT i intervallet 880-940 millioner kroner mod tidligere 820-880 millioner.