Lyt til artiklen:

Designpriser til Rototilt for joysticks

00:00
Hastighed: ???x
02:12

Abonnementsartikel

Rototilt har lanceret en række nye produkter til gravemaskiner inden for konceptet Rototilt Control, herunder virksomhedens første joysticks.

Rototilt Group AB fremstiller tiltrotatorer, hurtigskifter, redskaber og andet tilbehør til entreprenørbranchen. I efteråret 2022 lancerede man konceptet Rototilt Control, der blandt andet omfatter nye joysticks til gravemaskiner. Rototilt har nu vundet to internationale og prestigefyldte designpriser for sine joysticks - Red Dot Award 2023 og iF Design Award 2023.

- Vi er utroligt stolte og taknemmelige over at blive tildelt disse udmærkelser. Vores primære mål er selvfølgelig en varm modtagelse hos brugerne, men dette er endnu et bevis på, at vi er en virksomhed med innovativ kraft, fortæller produktchef Caroline Jonsson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Gennem feltforsøg med både mandlige og kvindelige førere har Rototilts ambition været at designe et håndtag med den bedste ergonomi uanset håndstørrelse og køn. Både materialer og design er nøje udvalgt for at opnå et højt niveau af komfort og design, påpeger Caroline.

- Det har været en gennemtænkt designproces, hvor målet har været at skabe et velfungerende produkt, der forbedrer arbejdsmiljøet for brugeren. I samarbejde med produktdesignere brugte vi blandt andet 3D-print og -modellering. Alt fra knapplacering til overfladekvalitet og materialevalg blev undersøgt ned til mindste detalje, siger hun.

Teknologien bag RC Joysticks fremmer sikkerhed og skalerbarhed. Både hardware- og softwaredesignet overholder sikkerhedsstandarden ISO 13849. Disse designs er desuden forberedt på fremtidige redskaber og anvendelsesområder.

- Vi har implementeret muligheder for tilpasninger med hensyn til placering og funktion af knapper og ruller til at styre tiltrotator og maskine. Redskaber og anvendelsesområder udvikler sig konstant, og vi ønsker, at RC Joysticks skal være teknisk forberedt på fremtiden, forklarer ingeniør Mikael Häggström.