Lyt til artiklen:

To kilometer lang støjskærm skyder op

00:00
Hastighed: ???x
01:57

Abonnementsartikel

Støjskærmen er en del af en pulje på i alt tre milliarder kroner til bekæmpelse af trafikstøj, der blev afsat som en del af "Infrastrukturplan 2035".

En ny 2.020 meter lang og syv meter høj støjskærm begynder så småt at rejse sig langs Holbækmotorvejen.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Vejdirektoratet, som igangsatte arbejdet med at opsætte skærmen i midten af maj.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Støjskærmen kommer til at løbe langs Holbækmotorvejen i Vallensbæk. Grafik: Vejdirektoratet.

Støjskærmens formål er at reducere støjgenerne for boligområdet ved Vallensbækvej og er en del af en pulje på i alt tre milliarder kroner til bekæmpelse af trafikstøj, der blev afsat som en del af "Infrastrukturplan 2035", oplyser Vejdirektoratet.

Et tåleligt niveau

Støjskærmen består af gennemgående stålsøjler under og over jorden, hvor stålsøjlerne står med en indbyrdes afstand på mellem tre til fem meter. Det er imellem søjlerne, at de lydabsorberende støjkassetter bliver monteret.

Udførelsen af støjskærmen står firmaet Dav Nordic A/S for.

Fra overskudsjord til støjskærme

Se også:

Fra overskudsjord til støjskærme

Støjskærmen fungerer således, at overfladen er åbent, og overfladen er åben, og dermed bliver lyden absorberet i det bagvedliggende materiale. Dette materiale består typisk af en kerne af isolering.

- Mange boliger er påvirket af støjen fra Holbækmotorvejen, og selvom den nye støjskærm ikke kan fjerne støjen helt, så kan den sænke støjen til et mere tåleligt niveau, siger projektleder hos Vejdirektoratet Claus Risgaard Frostholm i pressemeddelelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Derfor glæder vi os til, at vi til efteråret kan give beboerne nær Vallensbækvej en hverdag med mindre støj, siger projektlederen.

Det er det største projekt med BSM

Se også:

Det er det største projekt med BSM

Støjskærmen kommer efter planen til at stå færdig i slutningen af oktober i år. Vejdirektoratets beregninger viser, at den nye skærm kommer til at reducere støjen for i alt 687 boliger.