Lyt til artiklen:

Entreprenør styrker fjernvarmeindsatsen med ny afdeling

00:00
Hastighed: ???x
02:43

Abonnementsartikel

Det er ikke mange måneder siden, at Gorm Hansen oprettede afdelingen, og der kommer løbende nye specialmaskiner og udstyr til.

Udrulningen af fjernvarme er i fuld gang, og det kræver specialiserede hænder.

Derfor har entreprenørfirmaet Gorm Hansen som noget ganske nyt valgt at oprette en ny afdeling i firmaet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er så meget gang i området, at det til tider er svært at finde fjernvarmesmede til at udføre arbejdet, siger direktør Morten Hovmøller til Maskinteknik.

- Vi har derfor ansat fire fjernvarmesmede, som vi kun har til egenarbejder i den fjernvarme, vi nu vinder, fortæller direktøren.

Fremtidens fjernvarmeopgaver

Gorm Hansen beskæftiger sig især med opgaver inden for jordarbejde, kloakarbejde og belægning, ligesom etablering af fjernvarme er også en del af kompetencekataloget.

Noget af det seneste fjernvarmerelaterede arbejde, som entreprenørfirmaet udfører, er i Ringsted for Ringsted Forsyning. Her etablerer Roskilde-firmaet blandt andet 1,3 kilometer hovedledning med tilhørende 70 fjernvarmestik.

rich-media-2
Entreprenørvirksomheden har base i Roskilde. Foto: Gorm Hansen A/S.

Gorm Hansens nye fjernvarmeafdeling blev oprettet i marts i år, og beslutningen om at ansatte fire fjernvarmesmede på fuldtid er taget for at være på forkant med fremtidens fjernvarmeopgaver, fortæller firmaets direktør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg skal ikke ud for at sælge dem i byen. Det er til mine egne projekter, at jeg har ansat dem. Men jeg tror, at der kommer en del fjernvarme frem nu. Mere end nogensinde, siger Morten Hovmøller.

Nye gravemaskiner og smedebiler

Foruden fire nye ansigter hører der også nye maskiner og udstyr til fjernvarmeafdelingen. Det er direktøren i fuld gang med at få på plads.

- Der er maskiner på vej til det - også specialmaskiner, fortæller Morten Hovmøller.

rich-media-4
De nye biler er indrettet til fjernvarmesmedene. Foto: Gorm Hansen A/S.

Det gælder blandt andet otte nye gravemaskiner. Derudover har afdelingens fire fjernvarmesmede nu også fire smedebiler. De hvide biler har smedene selv været med til at indrette, sådan at de passer til deres arbejdsopgaver og behov.

- Som alle nok ved, så er fjernvarme det store. Det skal laves overalt i Danmark, og der har vi selvfølgelig også tilpasset os lidt. Det gælder også maskinparken, slutter direktøren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge brancheorganisationen Dansk Fjernvarme fik mere end 58.000 boliger fjernvarme sidste år. Det er det højeste antal nye kunder i 30 år, oplyser Dansk Fjernvarme, som også er interesseorganisation for landets 354 fjernvarmeselskaber.