Lyt til artiklen:

Vestjysk entreprenør udlægger 250.000 kubikmeter lerjord

00:00
Hastighed: ???x
02:26

I fire dage i juli 2025 bliver stedet centrum for DGIs store landsstævne i Vejle, hvor mange tusinde gymnaster fra hele landet valfarter til. Derfor er der behov for at få anlagt en stor landsstævneplads, og det er netop, hvad entreprenør Benny Andersen A/S og et par eksterne entreprenører er i gang med i området Ny Rosborg vest for Vejle.

Vi har vel modtaget 3.000 - 4.000 kubikmeter dagligt ...

Maskinfører Tommy Henriksen, Benny Andersen A/S

- Vi er i færd med at omdanne den tidligere genbrugsstation og deponi til en landsstævneplads. Vi har håndteret i omegnen af 240.000 kubikmeter lerjord, der er kørt hertil, fortæller maskinfører Tommy Henriksen fra Benny Andersen A/S, som har opgaven med at opfylde, afrette og klargøre et område på otte-ni hektar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
Maskinfører Tommy Henriksen fra Benny Andersen A/S. Foto: Torben Jastram.

Jord fra andre pladser

En del af jorden var allerede på stedet, da Tommy og hans kollegaer påbegyndte arbejdet i slutningen af februar. Resten kommer hertil på lastbiler fra tre andre pladser i Vejle Kommune, en opgave som Arkil tager sig af.

- Vi har vel modtaget 3.000 - 4.000 kubikmeter dagligt, som vi lægger ud og afretter i en given højde. I de travleste periode kører mellem 15 og 20 lastbiler om dagen i pendulfart, fortæller Tommy Henriksen til Maskinteknik.

Udlægges med jævnt fald

Der udlægges minimum et meter jord, og nogle steder op til to-tre meter for at få tilpasset terrænet.

Jorden udlægges med et lavt men jævnt fald over hele området.

rich-media-4
Jorden udlægges med et lavt men jævnt fald over hele området. Foto: Torben Jastram.

- Landinspektørerne har lavet terrænmodellen, som er blevet lagt ind i vores maskinstyring i dozer og gravemaskine, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tidligere er der nedbrudt en del bygninger, så der nu blot er skellettet til en enkelt hal tilbage.

rich-media-6
Foto: Torben Jastram.

Masser af asfalt fjernet

- Desuden har vi fjernet 15.000 tons asfalt, som er kørt til knusning. Der udover har vi fjernet et par tusinde kubikmeter stabilgrus og genknusningsmateriale, som blandt andet bruges til stier på området, siger han.

På nuværende tidspunkt mangler der omkring 30.000 kubikmeter jord, inden den del af opgaven er tilendebragt. Når alt er lagt og rettet af, skal der sås græs på hele området.

rich-media-7
Den kommende landsstævneplads kommer til at ligge naturskønt lige vest for Vejle. Foto: Torben Jastram.