Lyt til artiklen:

Grøn entreprenør med ny omsætningsrekord

00:00
Hastighed: ???x
03:22

Abonnementsartikel

Tscherning A/S løfter både top og bundlinje i seneste årsregnskab.

Entreprenør- og nedriver-virksomheden Tscherning A/S kom styrket gennem det seneste forskudte regnskabsår fra maj 2022 til april 2023, hvor der var vækst på både top- og bundlinje i forhold til året før, som ellers bød på et rekordregnskab.

Nettoomsætningen steg med mere end 20 procent til næsten 600 millioner kroner. Bundlinjen fulgte med op, idet resultatet før skat steg med godt 8 procent til lidt over 22 millioner kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også antallet af medarbejdere er forøget i perioden. Det gennemsnitlige antal fuldtidsmedarbejdere steg fra 240 til 275.

- Jeg er stolt over at kunne sige, at vi har navigeret gennem året med succes, og det er et bevis på vores engagement i at skabe værdi i en udfordret byggebranche, lyder det fra CEO Søren Tscherning i årsrapporten.

Anlæg redder regnskabet

Ledelsen anser årets resultat som særdeles tilfredsstillende.

"Det fornuftige resultat tilskrives imponerende stor og lønsom vækst i anlægsdelen af selskabet, hvor forretningsenheden har vundet en række store og betydningsfulde sager for både nationale og internationale bygherrer, og hvor der har været et målrettet fokus på øget produktivitet og lønsomhed", lyder det i ledelsesberetningen.

Derimod er det ikke gået helt så godt for den ny afdeling i Jylland samt i nedrivningssektionen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Begge enheder forventes at skulle undergå organisatoriske og produktionsmæssige forandringer i kommende regnskabsår, for derved at opnå tilfredsstillende resultater. Forretningsenheden i Jylland betragtes dog stadig som værende i en etablerings- og konsolideringsfase, hvorfor et vist omfang af investering var og er forventeligt", lyder det videre.

Grøn legestue

Virksomheden har gennem årene været en markant aktør i arbejdet med at skubbe til den grønne omstilling og hæve barren for, hvad der er muligt. Senest er det kommet til udtryk i en ombygning af nogle af virksomhedens gamle værksteder til moderne kontorer - udelukkende ved brug af genbrugsmaterialer.

Benspænd i bæredygtig ombygning

Se også:

Benspænd i bæredygtig ombygning

- Det har været vores egen bæredygtige legestue i lille skala, og det har været en meget lærerig proces. Som helhed er jeg meget tilfreds med resultatet, selvom der naturligvis har været mange udfordringer undervejs med at skaffe de nødvendige materialer. Det har været en lang proces og det har været dyrt, men det har også været et privilegium at få lov til at gå efter de rigtige løsninger, siger Søren Tscherning til Maskinteknik.

Stor mink-opgave venter

Virksomheden har gennem de seneste år flyttet fokus mod flere og større byggeopgaver, hvor Tscherning tidligere især var kendt som specialist i nedrivning.

I øjeblikket er virksomheden blandt andet i gang med byggeprojekter på Amager Fælled, der indtil videre er Tschernings største anlægsopgave. Virksomheden er blandt meget andet også i gang med en opgave for HOFOR, hvor der skal nedlægges mere end 50 gamle dampkamre i København. Senest er Tscherning sammen med fem andre aktører blevet udpeget til at varetage nedrivningen af de mange tidligere minkfarme over hele landet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Seks entreprenører skal nedrive minkfarme

Se også:

Seks entreprenører skal nedrive minkfarme

Tscherning A/S er hovedselskab i Tscherning Gruppen.