Abonnementsartikel

Det begyndte med en maskinstation i det sønderjyske efter anden verdenskrig. Siden er det blevet til en entreprenørvirksomhed i samme område.

Der er sket meget, siden Jeppe Lykou vendte hjem fra militæret og købte den første traktor, plov og tallerkenharve i 1948.

Han er her ikke mere, men arven lever videre hos sønnerne.

Først hos storebror Knud Lykou, som overtog maskinstationen efter at have været i et I/S med faderen siden 1977, og nu hos lillebror Mikki Lykou, som startede op som selvstændig entreprenør i 2013.

Overtagelsen af opgaverne er herefter foregået løbende, og det er først i år, at Knud Lykou slipper arbejdet helt officielt. Det markerer de to brødre med en reception i august i anledning af jubilæet.

På 75 år er arbejdet gået fra at foregå i landbrugsmaskiner til at foregå i entreprenørmaskiner, og da Maskinteknik spurgte til historien, sendte Mikki Lykou bud efter sin storebror, Knud Lykou.

rich-media-2
Et af mange projekter i det sønderjyske. Privatfoto.

- Der er jo 21 år imellem os, så han kan huske længere tilbage, end jeg, siger Mikki Lykou til Maskinteknik med lille grin.

Gang i hjulene

 

Få adgang i 3 måneder for 175 kr.

Tag imod vores introduktionstilbud og få adgang til alle artikler på Maskinteknik.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Abonnementet fortsætter til normalpris 125 kr. pr. md. efter de første 3 måneder. Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinteknik.dk.