Lyt til artiklen:

Udlejer sparker nyt liv i gammelt teglvæk

00:00
Hastighed: ???x
02:46

Abonnementsartikel

Industrivejens Maskiner slår nu rødder på Sjælland. Afdeling nummer fem er åbnet nord for Sorø.

Endnu syner det ikke af så meget på den matrikel ved Orebo på Midtsjælland, som Industrivejens Maskiner overtog for en måned siden. En pavillon er for nylig ankommet til stedet. Den skal danne rammen om kontoret i den nyeste afdeling af den voksende udlejningsvirksomhed. Desuden er en ny blokvogn på vej.

- Det er helt nyt. Vi har allerede fået en del maskiner hertil, men de fleste er - heldigvis - ude på opgaver hos kunderne. Vi er i gang med at ansætte en medarbejder, og der kommer nok hurtigt en mere, siger indehaver Lasse Holsko til Maskinteknik, da vi møder ham på stedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg tror, vi kommer til at leje meget ud herfra. Vi har jo opskriften på succes fra vores tidligere åbninger i Hedensted og i Langeskov.

Lasse Holsko, Industrivejens Maskiner

God placering

Placeringen cirka 10 minutters kørsel mod nord fra motorvejen ved Sorø er måske ikke helt ideel i forhold til København, men til gengæld er det supercentralt for regionen som helhed.

- Vi ledte faktisk i begyndelsen efter noget lidt tættere på København. Men vi syntes, vi holdt alt for meget i kø og derfor begyndte vi at afsøge markedet meget bredere, indtil vi fandt denne lokation, siger han og tilføjer:

- Vi ligger rigtig godt her, hvor vi ikke forstyrrer naboer med vores store maskiner. Det bliver en fin sjællandsk base og en rigtig god vaske- og klargøringsplads.

Grunden er på 40.000 kvadratmeter, hvoraf 7.000 er under tag, så der er plads til de store maskiner, som blandt andet tæller langarmede gravemaskiner, dozere, dumpere og lifte.

Slår rod på Sjælland

Lasse Holsko begyndte som 17-årig tilbage i 2009 at udleje maskiner i Aabybro. Siden kom en stor afdeling i Nørresundby til, og i 2020 åbnede en afdeling ud til E45 ved Hedensted mellem Horsens og Vejle. Sidste år indtog Industrivejens Maskiner Fyn med en afdeling ved Langeskov, og nu gælder det Sjælland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har gennem de seneste par år udlejet maskiner i mindre målestok til kunder på Sjælland, men transporten gør det både tidskrævende og dyrt - ikke mindst på grund af Storebæltsbroen. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu slår rod på Sjælland for alvor, siger han til Maskinteknik.

Vil leje meget ud

Han tilføjer, at der allerede har været stor interesse for den nye afdeling fra både eksisterende og potentielt nye kunder, og han forventer, at der på sigt vil være tre-fire medarbejdere ansat.

- Jeg tror, vi kommer til at leje meget ud herfra. Vi har jo opskriften på succes fra vores tidligere åbninger i Hedensted og i Langeskov, siger han.