Lyt til artiklen:

40 år med Liebherr

00:00
Hastighed: ???x
03:26

Abonnementsartikel

Direktør og partner Leif Rudebeck Petersen kan 6. september fejre 40-års jubilæum hos Johs. Møllers Maskiner.

Det lå faktisk ikke i kortene, at Leif Rudebeck Petersen ville ende hverken som sælger eller direktør og partner, da han troppede op hos Johs. Møllers Maskiner til sin første arbejdsdag den 6. september 1983 - cirka to uger før Allan Simonsen scorede kampens eneste mål i den legendariske sejr på Wembley, og samme år som The Police toppede hittlisterne med "Every Breathe you Take", og "Scarface" med Al Pacino fyldte biograferne.

Leif Rudebeck Petersen var dengang forholdsvis nyudlært automekaniker og blev ansat som montør i virksomheden, som allerede dengang var dansk importør af Liebherrs entreprenørmaskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På det tidspunkt var hans far - der ligeså nåede at fejre 40-års jubilæum hos JMM - ligeledes ansat i virksomheden, hvor også moderen og et par onkler har været tilknyttet. Da JMM ville åbne en afdeling i Rønnede, blev det Leif Rudebeck Petersens far, som med familien rykkede fra Sønderjylland og fik ansvaret for den nye afdeling.

Montøren blev sælger

Engang i anden halvdel af 90'erne fik Leif de første striber på skulderen med titlen som afdelingschef. Og der skulle vise sig at være mere af den slags på vej.

Umiddelbart efter årtusindeskiftet foretog "montøren Leif" et skifte til salgsafdelingen og blev til "sælgeren Leif", mens han sideløbende uddannede sig som merkonom på aftenskole og tog en række andre kurser og bestyrelsesuddannelser. Han trivedes rigtig godt i den nye jobfunktion, og blev hurtigt både salgschef og senere salgsdirektør.

Gennem årene har Leif Rudebeck Petersen haft et både tæt, konstruktivt og lærerigt samarbejde med den daværende koncerndirektør Hans Holm, den nuværende CEO Jan K. Møller og direktørkollegaen fra Stemas-selskabet, Robert Kjærgaard.

Direktøren er også sælger

Udnævnelsen til direktør for Johs. Møllers Maskiner A/S kom i 2021 i forbindelse med, at Jan K. Møller overtog rollen som topchef for JMM-koncernen, da Hans Holm takkede af. Trods direktør-rollen varetager Leif dog stadig i dag salg til en række af de større kunder, han har arbejdet med gennem mange år - herunder M.J. Eriksson, HM Entreprenør, Stena og Hoffmann.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En eller to gange om ugen er han i Jylland på grund af mødeaktivitet, så tiden fordeles jævnt mellem bilen og kontoret i Rønnede. Og lidt fritid er der heldigvis også, hvor Leif Rudebak Petersen tilsyneladende har lige så mange jern i ilden som på jobbet. Det gælder blandt andet badminton gennem mange år, golf, familie, båd og sommerhus.

Gennem en årrække har Leifs kone Tina også arbejdet i virksomheden, og de senere år har Leif haft fornøjelsen af at arbejde sammen med sin søn, Nicki, som i dag er distriktschef for Sjælland. Det betyder, at familien Petersen også i tredje generation er solidt implementeret i JMM-koncernen.

Den formelle jubilæumsdag er onsdag den 6. september, men Leif har dig allerede fejret jubilæet i stor stil på Hindsgavl Slot den 25. august - sammen med CEO Jan K. Møller, som fejrede sin 60 års fødselsdag.