Lyt til artiklen:

DM&E opfordrer til at få styr på ansættelsesbeviset inden opstart

00:00
Hastighed: ???x
03:11

Abonnementsartikel

Nye regler for ansættelsesbeviser har ændret på, hvornår kontrakten skal være klar ved mere end tre timers arbejde per uge.

Organisationen DM&E gør branchen opmærksom på de nye regler for ansættelsesbeviser, som blev en realitet 1. juli i år.

De nye regler betyder, at den nyansatte, der arbejder mere end tre timer per uge, skal have en kontrakt i hånden indenfor en uge.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Førhen var det en måned.

- Min stærke anbefaling er, at så snart du har aftalt ansættelse med en ny medarbejder, kan du lige så godt få styr på det formelle med det samme, før din nyansatte ankommer til første arbejdsdag.

- Dermed slipper du også for at skulle i gang med noget, som du alligevel har været halvt omkring, når du aftaler ansættelsen, siger arbejdsmiljøkonsulent Christian Duborg i en pressemeddelelse fra brancheorganisationen.

Flere ting spiller ind

En ting er at udarbejde en ansættelseskontrakt. Noget andet er ifølge DM&E at udarbejde en, der tager udgangspunkt i såvel branchens behov som parternes aftalte rammer for ansættelsen.

Opfordring til kommuner: Vær tydelig i krav og vilkår

Se også:

Opfordring til kommuner: Vær tydelig i krav og vilkår

For selvom der er et hav af muligheder for at hente skabeloner ned, er det dog ikke altid det mest hensigtsmæssige.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ifølge arbejdsmiljøkonsulent i DM&E, Christian Duborg, er der flere faktorer, der spiller ind i udarbejdelsen af ansættelseskontrakten.

- Det er blandt andet en udvidet oplysningspligt, som indebærer de nøjagtige opgaver, konkrete arbejdstider samt forventninger og krav til den ansatte, siger han.

- Det kan også være en begrænsning på, hvor lang en prøveperiode, man kan aftale, fortsætter han.

Hav faste procedurer

DM&E anbefaler at have en procedure vedrørende kontrakter til ansættelse, så de altid er opdateret. Samtidig er det vigtigt at have et grundlag at skrive ud fra for at fjerne endnu mere administration i fremtiden, lyder det fra brancheorganisationen.

Opfordring: Ned med nøgenkalenderne

Se også:

Opfordring: Ned med nøgenkalenderne

Hos Tjele Entreprenørforretning sørger administrationschef Lone Nielsen for, at der er helt styr på ansættelsesbeviserne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg ser ikke ændringen som nogen stor udfordring, da vi har én ansat til det; nemlig mig. Og ellers har jeg alle muligheder for at få rådgivning, siger Lone Nielsen og fortsætter:

- Men hos andre, mindre virksomheder, hvor mester er travlt optaget med at grave huller og ikke af papirarbejdet, tænker jeg, at det kan være udfordrende at finde tiden til det.

Afstem forventningerne

Ifølge brancheforeningen er det også vigtigt at have nedskrevet politikker, afstemme forventningerne og få sat nogle rammer for ansættelsen.

- Når man får talt dette igennem, har man forventningsafstemt og på den måde fjernet mange kilder til forvirring og uoverensstemmelse, siger Christian Duborg og fortsætter:

Grøn omstilling kan knække branchen i et A og B-hold

Se også:

Grøn omstilling kan knække branchen i et A og B-hold

- Vil vil som brancheorganisation gerne være med til at skabe de bedste vilkår for vores medlemmer og står derfor gerne til rådighed med sparring og rådgivning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På DM&Es hjemmeside ligger der desuden skabeloner til aftaler og ansættelseskontrakter, lyder det.