Lyt til artiklen:

Begejstret importør fremviser elektrisk sorteranlæg

00:00
Hastighed: ???x
02:30

Abonnementsartikel

AE Maskiner fremviste Keestrack-udstyr for interesserede i grusgrav ved Randers.

Vejen til en grønnere arbejdsdag går blandt andet via grønnere maskiner. Det gælder også i grusgraven, hvor man både skal tænke på virksomhedens eget CO2-aftryk og på aftrykket for kundens færdigmateriale.

Derfor tog AE Maskiner forleden taget lidt udstyr med til en Keestrack demodag 11. september hos Søndergaard Sten & Grus ved Randers.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bedre udnyttelse af energien

Her kunne de inviterede fremmødte blandt andet opleve et diesel-elektrisk sorteranlæg i aktion.

- Keestrack C6 er et fuldt elektrisk mobilt grus-sorteringsanlæg. Når det giver mening, kan man slukke generatoren og i stedet tilslutte netstrøm. Ved elektrisk drift udnytter man energien omkring 96-98 procent mod ca. 60 procent med hydraulisk drift. Det betyder, at en Keestrack C6 kan sænke kundens brændstofforbrug væsentligt, og det er samtidig med til at sikre et lavere CO2-aftryk både i grusgraven og på færdigmaterialet, forklarer salgschef Jesper Vinter, AE Maskiner.

rich-media-3
Keestrack C6 kan sænke kundens brændstofforbrug væsentligt, og det er samtidig med til at sikre et lavere CO2-aftryk både i grusgraven og på færdigmaterialet, forklarer salgschef Jesper Vinter, AE Maskiner. Foto: Torben Jastram.

Hurtigere og større kapacitet

Maskinen er udstyret med larvebåndsundervogn med to gear, som gør flytning og transport hurtig og smidig.
- C6 har desuden en ret stor kapacitet, som helt sikkert vil tiltale mange kunder. Med 1,8 meter har den en 20 procent bredere sigte end tilsvarende maskiner på markedet, og også hovedbåndet er større, så det er en meget effektiv maskine, forklarer salgschefen.

Trådløs fjernbetjening

Anlægget er udstyret med trådløs fjernbetjening, der giver mulighed for at justere fødemængden i fødekassen, juster båndhastigheder, køre med bælteundervogn, start/stop af fødekasse samt start/stop af hele anlægget.

rich-media-4
C6 et et supereffektivt og betjeningsvenligt anlæg med høj energiudnyttelse og lave driftsomkostninger, mener Jesper Vinter. Foto: Torben Jastram.

- Desuden har det udtag til stakkebånd med ekstra kapacitet, så man kan tilslutte en ekstra fødekasse uden ekstra strømkilde, siger Jesper Vinter og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Alt i alt er det et supereffektivt og betjeningsvenligt anlæg med høj energiudnyttelse og lave driftsomkostninger. Jeg mener, det er et oplagt valg som led i den grønne omstilling, siger han.

Til demoen fremviste AE Maskiner desuden et udvalg af grovsorterer - en Keestrack K3 og en Keestrack K5 - samt en Volvo L180 læssemaskine.

rich-media-6
AE Maskiner havde også to størrelser af grovsorterer - en Keestrack K3 og en Keestrack K5 - med i grusgraven. Foto: Torben Jastram.