Lyt til artiklen:

Velbesøgt Store Maskindag

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Abonnementsartikel

M.J. Eriksson estimerer at op mod 3.000 lagde vejen forbi arrangementet i lørdags i Roskilde.

Det varme sensommervejr fik anslået 2.500-3.000 gæster til - fordelt hen over dagen - at besøge M. J. Erikssons Den Store Maskindag, som foregik lørdag den 9. september hos Nymølle Stenindustrier i Roskilde. Et præcist antal kan være svært at fastsætte, men der var i hvert fald gang i både mad og drikke.

rich-media-1
Foto: Torben Jastram.

- Vores samarbejdspartnere langede masser af forsyninger over disken. Det blev til 900 bøfsandwich, 2000 pølser, 2000 is, 600 pandekager, 15 fustager alkoholfri øl og meget andet, fortæller logistikansvarlig Kristina Hyttemads, der har været ankerkvinde bag arrangementet, som denne gang fandt sted for tredje gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Største maskinpark

Jord- og anlægsentreprenøren råder over en af landets største og mest moderne maskinparker med mere end 450 entreprenørmaskiner på bælter eller gummihjul, mobilkraner, jernbanemaskinel og andet specialudstyr. En del af dette var opstillet i grusgraven til Den Store Maskindag, og så kunne de besøgende ellers få lov til at sparke larvebånd og tage de store maskiner i nærmere øjesyn.

rich-media-3
Foto: Torben Jastram.

- Det var dejligt at se, at rigtig mange maskinførere havde taget deres familier med til arrangementet, så børnene fik mulighed for at se, hvad det er for nogle maskiner, far arbejder med til daglig, siger Kristina Hyttemads.

For de eventyrlystne var det desuden muligt at få en tur 60 meter op i en krankruv, så man for alvor kunne få et overblik over de mange maskiner.

rich-media-4
Foto: Torben Jastram.

Sidst arrangementet fandt sted var helt tilbage i 2017, blandt andet på grund af corona-restriktioner. Men fremover er den hensigten, at M. J. Eriksson vil afholde Den Store Maskindag hver andet år, så der bliver højst sandsynligt tale om et gensyn allerede i 2025.

To kvinder styrer en af de største maskinparker

Se også:

To kvinder styrer en af de største maskinparker