Lyt til artiklen:

Udlejers østjyske depot vil vokse sig endnu større

00:00
Hastighed: ???x
03:27

Med byggeriet af et kommende værksted til Banedanmarks eltogsæt og flere virksomheders tilstedeværelse er Logistikparken i Brabrand lige ved siden af Herningmotorvejen et sted med masser af aktivitet.

En af virksomhederne, som har til huse i parken, er udlejeren Renta.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Renta har i alt 15 depoter i Danmark. Foto: Tina Moesgaard.

Det er lidt mere end et år siden, at udlejningsvirksomhederne Renta Danmark og Lohke Materieludlejning fusionerede. Resultatet blev til Renta A/S, hvor alt blev samlet i begyndelsen af 2023.

Lohke Materieludlejning fik opført en ny bygning i Logistikparken i efteråret 2021, som i dag udgør Rentas Aarhus-depot. Det er nu godt i gang.

- Vi håber simpelthen bare på at ekspandere og blive større, fortæller Rentas depotchef i Aarhus, Rasmus Mikkelsen, til Maskinteknik.

Over 1.000 enheder

Med lidt over to år på bagen, er bygningen næsten så ny, som den kan være. Mange af maskinerne er også helt nye, og der kommer løbende nye til.

Sammenlagt råder depotet over cirka 1.000 enheder til udlejning. Det er lige fra lamper til lifte, og netop sidstnævnte er der særlig stor interesse for. Også blandt entreprenørerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Depotchef Rasmus Mikkelsen. Foto: Tina Moesgaard.

- Jeg synes generelt, at der er meget gang i liftene. Det er i alle størrelser. Lige fra dem på seks meter og helt op til 40 meter, fortæller depotchefen.

Nye depoter er kommet til

Målt på kvadratmeter er depotet i Aarhus Rentas næststørste, og når det kommer til antal medarbejdere, er det tredje størst. Det største depot er i Hvidovre efterfulgt af depotet i Hedehusene på Sjælland.

I foråret opkøbte Renta udlejningsfirmaet Del-Pin og føjede dermed ni depoter til deres eksisterende seks. Det mærker de også i Aarhus.

rich-media-5
Selskabet har hovedsæde i Finland. Foto: Tina Moesgaard.

- Det er rart at have materiel forskellige steder, så vi kan servicere nogle flere kunder, fortæller depotchef Rasmus Mikkelsen.

- Det er blandt andet blevet nemmere at servicere kunder på Fyn nu. Især hvis de glemmer at bestille. For vi kan levere med det samme. Der er ingen grund til, at vi skal køre heroppefra og levere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Et værksted med lærling

Som det er nu, har Rentas depot i Aarhus én mekaniker tilknyttet, og derudover er der en, der hjælper.

- Vi kunne godt bruge en mekaniker mere, men der er rift om dem, siger Rasmus Mikkelsen.

rich-media-7
Aarhus-depotet beskæftiger 12 medarbejdere. Foto: Tina Moesgaard.

Derudover er håbet at kunne tage imod værkstedets første lærling. På sigt.

- Vi vil bestemt gerne være et sted, hvor vi uddanner lærlinge for at give noget tilbage. Men det er svært lige nu, når vi ikke altid har en på værkstedet til at hjælpe med oplæringen, siger han.

De næste år

Hvornår den første lærling hos Renta i Aarhus kommer til, det må tiden vise. Det samme gælder depotets udvikling de kommende år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-9
Depotet i Logistikparken blev bygget i 2021. Foto: Tina Moesgaard.

- Nu må vi se, om der kommer en afmatning, siger depotchefen og fortsætter:

- Vi mærker det ikke. Er det fordi, vi får flere kunder, eller er det bare markedet? Det er svært at vurdere, når man er så ny. Men vi skulle gerne blive ved at få nye kunder.