Lyt til artiklen:

Storstrømsbroen inviterer til åben byggeplads

00:00
Hastighed: ???x
02:54

Abonnementsartikel

Vejdirektoratet, Vordingborg Havn og SBJV lover en spændende dag på Masnedø, når de inviter til Åben Byggeplads og Erhvervshavn.

På Masnedø foregår det store arbejde med at udvide Vordingborg Havn og med at etablere den kommende Storstrømsbro med hastige skridt. Meget er sket, siden der i 2022 var Åben Byggeplads og Erhvervshavn første gang.

Derfor gentager de begivenheden i år, som finder sted søndag 24. september i tidsrummet klokken 10.00-16.00 på Storstrømsbroens byggeplads og Vordingborg Havn på Masnedø.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vejdirektoratet, entreprenøren SBJV, Vordingborg Havn og en række af virksomhederne på havnen inviterer borgere og andre interesserede til en spændende dag på Masnedø med oplevelser for alle uanset alder. På dagen kan man komme helt tæt på de store broelementer til den nye Storstrømsbro og se, hvordan Vordingborg Havn arbejder med at udvide området.

Som noget nyt kan de større børn prøve kræfter med betonstøbning, og har man lyst til en sejltur i Storstrømmen, er det også muligt ved indløsning af billet. Har man hang til store maskiner og kraner, så er det også oplagt at lade søndagsturen gå til Masnedø.

rich-media-2
Byggeriet ved Masnedø skrider fremad. Pressefoto.

- Byggeriet af den nye Storstrømsbro er i fuld gænge, og vi oplever en stadig stigende interesse. Derfor inviterer vi endnu engang ind på den anden side af byggepladshegnet og helt tæt på byggeriet og de mange maskiner, der bliver brugt i arbejdet. Vi håber, at mange vil gribe muligheden og møde op til en spændende dag her på Masnedø, siger projektchef Niels Gottlieb.

Også havnedirektør i Vordingborg Havn ser frem til at kunne vise en havn i forandring frem.

- Vordingborg Havn er inde i en rivende udvikling med havnearealer, der løbende bliver udvidet. Man kan selvfølgelig blive klogere på havnens fremtidsplaner og de nye virksomheder, der kommer. Så kom glad, lyder opfordringen fra havnedirektør Jan-Jaap Cramer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den nye Storstrømsbro bliver bygget af entreprenøren SBJV for den danske stat. Siden arrangement i 2022 har en stor gul kran indfundet sig på pladsen. Den bruges, når de store bropiller skal sejles ud i Storstrømmen, hvor brolinjen tager tydelig form.

- Vi ser frem til at byde dig velkommen på pladsen og vise de fremskridt, vi har opnået i de sidste 12 måneder. Den kommende 102 meter høje pylon er nu næsten 30 meter over havets overflade og bliver stadig mere fremtrædende som et vartegn på konstruktionen. Ydermere er 14 ud af de 44 brodragere på plads, hvilket gør, at broens spektakulære buede design bliver mere tydelig. Vi håber at se dig til Åben Hus-arrangementet, siger Barry Crouchman, projektdirektør i SBJV.